Bizbarcelona i Saló de l'Ocupació uneixen forces per reactivar l'ocupació

Els dos salons seran dels primers que se celebraran a la Fira de Barcelona després de les restriccions de la Covid

43548797 601

43548797 601 / ALBERT BERTRAN

2
Es llegeix en minuts
Efe

La Fira Bizbarcelona i el Saló de l’Ocupació uneixen forces per reactivar les empreses, l’emprenedoria i el treball, fent coincidir les seves dates de celebració, del 21 al 23 de setembre, en una edició marcada per la Covid-19 que combinarà la presencialitat i les activitats en línia. 

De fet, els dos salons, promoguts per l’ajuntament de la capital catalana, seran dels primers que se celebraran a Fira de Barcelona després de les restriccions imposades per la pandèmia, sempre que l’evolució del coronavirus ho permeti.

L’objectiu de fer coincidir les dues cites és, segons ha informat aquest dissabte Fira de Barcelona, contribuir a reactivar l’emprenedoria, el teixit empresarial i les oportunitats de treball, i a adaptar el talent i el negocis a les noves realitats sorgides a conseqüència de la pandèmia.

El palau número 8 de Fira de Barcelona acollirà els dos salons, que mantindran la seva línia pròpia mentre es crearan interconnexions i espais comuns entre si. Les conferències i els assessoraments dels professionals que participin en els dos salons es podran seguir tant presencialment com en línia, de forma simultània o en dies posteriors a les trobades.

Bizbarcelona, dedicat principalment als emprenedors, centrarà les seves activitats entorn de les empreses emergents, les pimes i els nous reptes i inclourà zones d’exposició amb administracions, entitats i empreses que oferiran els seus serveis de solucions per als negocis, gestió empresarial, màrqueting i vendes, a més d’un espai per a les franquícies i un altre amb continguts específics per a noves empreses amb base tecnològica. La fira reconeixerà les millors iniciatives d’emprenedors i les millors solucions aportades per les pimes per fer front a l’emergència sanitària i per pal·liar els efectes de la pandèmia.

Notícies relacionades

El Saló de l’Ocupació, per la seva part, oferirà informació i assessorament sobre els perfils de treball més demandats i permetrà als visitants contactar amb empreses i entitats a través d’un dels seus espais, el Talent Arena, que compartirà amb Bizbarcelona. Oferirà també tallers en els quals donarà eines per a la recerca activa d’ocupació, així com orientació laboral no només als qui busquen feina si no també a aquells que desitgen un canvi professional i laboral.

Els dos espais, el BizBarcelona i el Saló de l’Ocupació, posaran especial èmfasi en el treball juvenil. El primer tinent d’alcalde d’Economia, Treball, Competitivitat i Hisenda de l’Ajuntament de Barcelona, Jaume Collboni, ha expressat la seva determinació en «utilitzar totes les eines i recursos al nostre abast per reduir l’impacte d’aquesta crisi, i pensem que aquesta fira servirà per oferir recolzament i oportunitats a les pimes, professionals, autònoms i a persones que busquen feina». 

Temes:

Ocupació