AUTOMOCIÓ

Nissan proposa ajornar fins al juny del 2021 el tancament de la Zona Franca

La direcció de la companyia, representada per Frank Torres, proposa cinc mesos de pròrroga a la planta a canvi que els treballadors abandonin la vaga

Les negociacions haurien de finalitzar abans que acabi el mes de juliol tot i que els sindicats consideren que mentre no retirin l'ero no acceptaran condicions

GRAF5576. BARCELONA, 14/05/2020.- Vista exterior de la planta de Nissan en la zona franca de Barcelona, este jueves. Nissan planea cerrar su fábrica de Barcelona dentro de su plan de reducción de costes, una medida que se haría oficial a final de mes según las informaciones que han trascendido este jueves del diario nipón Nikkei, aunque la Generalitat insiste en que la decisión aún no está tomada y reclama claridad a la firma automovilística, mientras que los sindicatos prometen dar guerra. EFE/ Alejandro García

GRAF5576. BARCELONA, 14/05/2020.- Vista exterior de la planta de Nissan en la zona franca de Barcelona, este jueves. Nissan planea cerrar su fábrica de Barcelona dentro de su plan de reducción de costes, una medida que se haría oficial a final de mes según las informaciones que han trascendido este jueves del diario nipón Nikkei, aunque la Generalitat insiste en que la decisión aún no está tomada y reclama claridad a la firma automovilística, mientras que los sindicatos prometen dar guerra. EFE/ Alejandro García / Alejandro García (EFE)

1
Es llegeix en minuts
Xavier Pérez

La direcció de Nissan estaria disposada a concedir una pròrroga de sis mesos (finals de maig del 2021) a les seves plantes catalanes abans de procedir al tancament anunciat previst per al desembre d’aquest any. Així ho ha traslladat als sindicats el responsable de la negociació per part de l’empresa per al cessament definitiu del projecte de Nissan a la Zona Franca, Frank Torres.

Entre algunes de les condicions exposades en la tercera reunió de mediació entre la direcció de Nissan Motor Ibérica i els representants sindicals de les tres plantes afectades (Zona Franca, Montcada i Sant Andreu) amb la Generalitat de Catalunya, figura l’acabament de la vaga indefinida que els treballadors mantenen des que es va reprendre l’activitat el mes de maig passat. A canvi, l’empresa es comprometria a no acomiadar cap empleat fins al desembre del 2020, sempre que s’arribi a un acord abans de finals d’aquest mes de juliol.

Reunió de mediació del 8 de juliol passat / AINA MARTÍ (acn)

La necessitat que els empleats tornin a la feina rau principalment en el fet que Nissan ha de complir amb el contracte que té firmat amb Daimler per produir les últimes comandes pendents del pick-up Mercedes Classe X, que s’havien d’haver entregat abans de l’estiu.

Notícies relacionades

Els sindicats han de valorar la proposta de l’empresa, tot i que apunten que no negociaran aquesta possibilitat mentre no retiri l’expedient de regulació d’ocupació que ha plantejat per a 2.525 treballadors. Mantenen que la companyia japonesa no ha presentat la documentació que justifiqui el tancament.

També apunten com a positiva la mesura de vaga que han dut a terme ja que amb això han creat problemes de subministrament a la  fàbrica de Nissan Sunderland (Regne Unit), i és possible que també en la de Renault  Palència a partir de dijous ja que part de les peces que es produeixen a Montcada i Sant Andreu tenen com a destinació aquestes plantes.

Temes:

Nissan