mercats

La borsa del 17 de juliol del 2020

L'Ibex retrocedeix un 0,46%, fins als 7.440 punts

1
Es llegeix en minuts

L’Ibex 35ha registrat un avenç de l’1,63%en una setmana marcada pels avenços de la companyia nord-americana Moderna en el desenvolupament d’una vacuna contra la Covid-19 i en la qual els inversors continuen atents a l’intent dels caps d’Estat i de Govern de la Unió Europea d’aconseguir un acord sobre el pressupost comunitari dels pròxims set anys i el fons de recuperació. En la jornada d’aquest divendres, l’Ibex 35 ha tingut una evolució negativa, amb un retrocés del 0,46%, fins als7.440,4 punts.

Els caps d’Estat i de Govern de la UE han remarcat aquest divendres la urgència d’aconseguir un acord sobre el pressupost comunitari i el fons de reconstrucció econòmica, però molts d’ells s’han mostrat escèptics sobre la possibilitat d’aconseguir-lo perquè les diferències continuen sent profundes i les negociacions seran «molt difícils».

Notícies relacionades

Aquesta setmana el Banc Central Europeu (BCE) ha mantingut sense canvis els tipus d’interès de referència per a les seves operacions de refinançament en el 0%, mentre que la taxa de facilitat de dipòsit continuarà en el -0,50% i la de facilitat de préstec en el 0,25%.

A més, es va conèixer que el PIB de la Xina va registrar en el segon trimestre del 2020 un creixement trimestral de l’11,5%, revertint completament la històrica contracció del 10% patida per la segona economia mundial en els tres primers mesos de l’any, mentre que la vacuna contra la Covid-19 que desenvolupa la nord-americana Moderna va mostrar resultats prometedors en la primera fase de l’estudi i podria estar llesta per al 2021.

Temes:

Ibex 35