ajuts públics

Duro Felguera estudia acollir-se al fons d'empreses estratègiques

La companyia ha registrat pèrdues de 9 milions d'eruos en el primer trimestre d'aquest any

zentauroepp41881261 180202115535

zentauroepp41881261 180202115535

1
Es llegeix en minuts

El consell d’administració de Duro Felguera està valorant la possibilitat d’acollir-se  a les mesures de recolzament articulades a través del fons de rescat per a empreses estratègiques que el Govern va posar en marxa a principis de mes, segons ha informat l’empresa en un comunicat remès a la Comissió Nacional del Mercat de Valors (CNMV).

«En aquest moment, juntament amb els assessors de la companyia, s’estan analitzant les diverses alternatives existents i s’estan mantenint converses amb totes les parts implicades», ha recalcat l’empresa asturiana, que no preveu fer cap comunicació addicional sobre aquest assumpte fins i tot que hagi finalitzat el procés i, en el seu cas, formalitzat la sol·licitud.

A principis de mes, l’Executiu va aprovar la creació del Fons de Recolzament a la Solvència d’Empreses Estratègiques, dotat de 10.000 milions d’euros i gestionat a través de la Societat Estatal de Participacions Industrials (SEPI), en gran part pensat per al rescat de les companyies aèries espanyoles, Iberia i Air Europa, tot i que encara aquestes companyies no han anunciat la seva decisió d’acollir-se al fons.

El fons s’articula a través de diferents instruments com la concessió de préstecs participatius, l’adquisició de deute subordinat o la subscripció d’accions o altres instruments de capital. L’import dels dividends, interessos i plusvàlues que resultin de les inversions que es realitzin s’ingressaran en el Tresor Públic.

Dificultats temporals

Notícies relacionades

Segons va explicar el Govern, el fons està dirigit a societats que travessin severes dificultats de caràcter temporal com a conseqüència de la situació generada per la Covid-19 i que siguin considerades estratègiques per diversos motius, com el seu impacte social i econòmic, la seva rellevància per a la seguretat, la salut de les persones, les infraestructures, les comunicacions o la seva contribució al bon funcionament dels mercats.

La companyia asturiana va registrar unes pèrdues de 9 milions d’euros fins al març després d’anotar una provisió de 10 milions d’euros en els resultats del primer trimestre de l’any per l’escenari d’incertesa generat per la crisi sanitària del coronavirus. Del seu costat, la facturació es va reduir gairebé a la meitat, fins a 45,5 milions d’euros.