canvis

Aurora Catà relleva Pau Guardans al capdavant de Barcelona Global

La nova presidenta es proposa impulsar la ciutat com a «capital de la ciència i la tecnologia»

zentauroepp54121610 eco200715161959

zentauroepp54121610 eco200715161959 / FERRAN NADEU

2
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Relleu. Aurora Catà, sòcia de la firma de cercatalents Seeliger y Conde, ha sigut ratificada avui com a presidenta de Barcelona Global per l’assemblea de socis, que supera ja el miler (1.019). La nova presidenta substitueix Pau Guardans, que ha complert els dos anys de mandat estatutaris, límit temporal que ell mateix va impulsar.

Catà, que fins ara era vicepresidenta, es proposa impulsar la ciutat com a «capital de la ciència, la tecnologia, la investigació i l’emprenedoria». El canvi de presidència coincideix amb l’estrena de la nova seu de Barcelona Global a la Travessera de Gràcia, on tenien previst traslladar-se al març però que van haver de posposar per l’estat d’alarma.

Guardans ha recordat «les imatges tristes» que es van viure amb les protestes després de la sentència pel procés i ha reclamat proactivitat per superar la crisi. «La ciutat pot sortir a buscar solucions o quedar-se de braços plegats», ha alertat, alhora que ha posat com a exemple Amsterdam, que ha aprofitat la crisi per guanyar punts.

La nova presidenta admet que agafa el testimoni en un moment «complicat, complex i difícil» i ha insistit en la necessitat d’atreure talent, com la millor manera de captar capital i inversió. Un dels projectes que pretén impulsar i que ja va començar a treballar-se en l’anterior mandat, és una escola internacional «accessible i assequible» perquè tots aquells professionals, directius i empresaris estrangers que recalin a Barceloina amb les seves famílies disposin d’un centre que eduqui en anglès amb un preu «similar al de l’escola concertada». Una de les principals reclamacions de tots dos rau en una fiscalitat que pugui competir, no amb Madrid, sinó amb altres ciutats a escala global per atreure talent.

Comitè executiu

Amb Catà, proposada pel president sortint i ratificada pel comitè executiu i el consell supervisor, s’incorporen al consell executiu: Oriol Barrachina, soci executiu a Espanya de Cushman & Wakefield; Maite Barrera, fundadora de Bluecap; Sergi Loughney, de la Fundació La Caixa; Clara Navarro, cofundadora i consellera delegada de Ship2b; Óscar Pierre, conseller delegat de Glovo; Marcel Prunera, soci de Crea Inversión, i Marcel Rafart, president de Galdana Ventures. 

Barcelona Global és una plataforma privada «transversal i apolítica» que té com a objectiu fer de la Barcelona metropolitana «una de les millors ciutats del món mitjançant l’atracció de talent i activitat econòmica». Dels seus més de 1.000 socis, 221 són empreses, centres d’investigació, escoles de negocis, universitats i institucions culturals, i més de 800, professionals i emprenedors.

Notícies relacionades

Té sis presidents d’honor, que són Maria Reig, Joaquim Coello, Emili Cuatrecasas, Marian Puig, Gonzalo Rodés i, ara, Pau Guardans. Les seves accions es basen en tres eixos: pensament estratègic sobre la ciutat, projectes i connexió amb els socis.

Guardans es felicita que alguns dels missatges d’aquesta entitat hagin calat. I ha posat com a exemple «la idea que el turisme ha de pivotar entorn de la cultura» i la «imprescindible visió metropolitana» per resoldre qüestions com la vivenda o la mobilitat.