11 d’ag 2020

Anar al contingut

Canvis al ministeri

Isabel Oliver cessa com a secretària d'Estat de Turisme i fitxa per l'OMT

El consell de ministres ha ratificat la seva destitució al capdavant de la Secretaria d'Estat Turisme

El Periódico

Isabel Oliver cessa com a secretària d'Estat de Turisme i fitxa per l'OMT

Fernando Alvarado

La fins ara secretària d’Estat de Turisme, Isabel Oliver, ha cessat aquest dimarts del seu càrrec i s’incorporarà a l’Organització Mundial del Turisme (OMT), segons han confirmat fonts del ministeri a EL PERIÓDICO.

El Consell de Ministres ha ratificat aquest dimarts el cessament d’Oliver després de dos anys en el càrrec. La fins ara secretària d’Estat de Turisme va accedir al càrrec el juny del 2018 en l’anterior Govern de Pedro Sánchez i va substituir Matilde Asian, que dirigia aquest departament des de l’any 2016. L’Organització Mundial del Turisme informarà més endavant de les responsabilitats d’Isabel Oliver dins de l’organització.

La socialista és natural de Campos (Mallorca, 1961). És llicenciada en Biologia per la Universitat de les Illes Balears (UIB) i funcionària del cos superior de l’Administració de la comunitat. Des del 2011 és diputada del Parlament, on va ser presidenta de la Comissió de Turisme i portaveu adjunta de la seva formació. Durant aquells anys va ser ponent en la tramitació de les actuals lleis turístiques de les Balears.

El 2007 va assumir la Conselleria d’Economia i Turisme del Consell Insular de Mallorca. Durant la seva gestió com a consellera insular va crear la Fundació Mallorca Turisme. Va ser diputada al Congrés dels Diputats durant la VIII legislatura (2004-2008), en què va ser vocal, entre d’altres, de la Comissió d’Indústria, Turisme i Comerç.