comptes públics

El Govern amplia en 1.230 milions els pressupostos del 2020

Els recursos procedeixen del fons Covid aprovat pel Govern central

zentauroepp54110938 eco200714154541

zentauroepp54110938 eco200714154541 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

El Govern ha aprovat una primera ampliació de 1.230 milions en els Pressupostos de la Generalitat per a aquest any per afrontar els costos de la pandèmia. El vicepresident Pere Aragonès així ho ha explicat durant una conferència al Cercle d’Economia. 

Després de ser presentat pel Cercle d’Economia, Aragonès ha explicat aquesta mesura amb recursos que procedeixen del fons Covid acordat pel Govern central, que van dirigits a la sanitat, l’estímul econòmic i «determinats serveis imprescindibles». El gruix serà per a despeses extraordinàries en què s’ha incorregut.

En aquest apartat ha esmentat el pla de transformació digital del sistema educatiu que s’ha posat en marxa que permetrà fer «el salt que calia fer en tres o cinc anys en només un». Aragonès ha destacat que «en moments complicats les administracions han de posar tota la seva fortalesa al servei de la ciutadania».

Aquesta ampliació de crèdit és la primera de les previstes i tindrà com a guia el pla per a la reactivació econòmica que estarà preparada a finals de mes.

Notícies relacionades

El vicepresident ha recordat que l’Executiu català ha dut a terme 185 accions per fer davant l’emergència sanitària amb un impacte de 1.700 milions mobilitzats concentrats en col·lectius més vulnerables i sectors més afectats.

En aquest context ha situat els sis milions destinats a la comarca del Segrià.