mercats

Atlantia es desploma en borsa davant la possible pèrdua d'autopistes a Itàlia

El Govern de Conte es planteja treure les concessions que la filial Autostrade té al país

abertran38094021 economia  autopista italia  grupo atlantia  variante di vali170802141046

abertran38094021 economia autopista italia grupo atlantia variante di vali170802141046

1
Es llegeix en minuts

Atlantia s’està desplomant en la Borsa de Milà davant la imminent decisió del Govern italià sobre una eventual retirada de la concessió de les autopistes que el grup té al país.

En els primers compassos de la sessió, els títols de la companyia, que juntament amb ACS controla l’espanyola Abertis, es desplomaven més del 13%. El Govern italià té previst emetre aquest dimarts una decisió sobre el futur dels contractes de concessió d’autopistes italianes que Atlantia, a través de la seva filial Autostrade, té al seu mercat estatal.

La decisió tindrà així lloc després que el primer ministre del país, Giussepe Conte, qualifiqués el pla que Atlantia va presentar la setmana passada per a aquestes vies com «una resposta en gran manera insatisfactòria». «Portaré la qüestió de la revocació al Consell de Ministres», va afegir, segons ‘Il Sole 24 Ore’.

Notícies relacionades

L’eventual pèrdua de concessions d’Atlantia deriva de la caiguda del pont d’una autopista a Gènova a l’estiu del 2018 i dels dubtes que es van suscitar posteriorment sobre el manteniment de les vies de pagament del país.

En el pla aprovat ‘in extremis’ divendres per salvar la concessió de les vies, la filial del grup controlat per la família Benetton proposava, entre altres coses, quedar-se com a accionista minoritari d’Autostrade. Atlantia, a través d’aquesta filial, és el primer operador d’autopistes d’Itàlia, ja que gestiona en concessió set vies que sumen uns 3.250 quilòmetres de longitud.