Energia

Cepsa culmina la seva tercera emissió de bons en poc més d'un any

La companyia ha emès amb èxit el seu tercer bo per un import de 500 milions d'euros

icoy32123947 torre cepsa160930183930

icoy32123947 torre cepsa160930183930

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Cepsa ha completat amb èxit la seva tercera emissió de bons per 500 milions d’euros, amb venciment el 2026, i ha aconseguit una àmplia sobresubscripció de 3,2 vegades el volum ofert. Els bons seran qualificats amb grau d’inversió per les tres principals agències de qualificació (Moody’s, S&P i Fitch) i pagaran un cupó anual del 2,25%.

L’emissió serà admesa a cotització en la Borsa d’Irlanda i permetrà a Cepsa reforçar la seva posició de liquiditat des dels 4.200 milions d’euros actuals fins als 4.700, diversificar les seves fonts de finançament i augmentar el termini mitjà de venciment del seu deute. «Els fons rebuts de l’emissió de bons s’utilitzaran per a finalitats corporatives generals, incloent-hi refinançament de deute», ha indicat la companyia.

Notícies relacionades

«En línia amb l’objectiu de la companyia de diversificar contínuament les seves fonts de finançament i de gestionar activament la seva liquiditat, aquesta nova emissió, que segueix una altra d’anterior executada al febrer, permet a Cepsa reforçar encara més la seva posició de liquiditat i mostra el fort recolzament de la comunitat inversora als plans de la companyia», ha explicat el director financer de Cepsa, Salvador Bonacasa.

Aquesta emissió consolida la posició de l’empresa en els mercats de capitals amb tres emissions en poc més d’un any i permet a Cepsa continuar establint les bases per complir el seu pla de creixement. Cepsa ha tingut l’assessorament de BNP Paribas, CaixaBank i HSBC com a coordinadors globals de l’operació, i de Bankia, BBVA, Citi, Commerzbank, Mizuho, Santander, SMBC Nikko i Unicredit com a ‘joint bookrunners’.

Temes:

CEPSA Energia