emprenedors

Antídot contra l'insomni de nadons

Wheelzzz posa al mercat tires ajustables a les rodes del cotxet que imiten el sotrac de les llambordes del carrer i afavoreixen el son de les criatures.

zentauroepp53800505 blancafort200622085622

zentauroepp53800505 blancafort200622085622 / JOAN CORTADELLAS

2
Es llegeix en minuts
Carme Escales

Es fabrica a Solsona i a final d’any es preveu que es vengui als Estats Units. És l’invent de Gil Blancafort, una tira ajustable a la roda del cotxet de nadó que imita el trontoll de les llambordes al carrer i ajuda els nadons a conciliar el son. Amb el naixement dels seus fills, Blancafort havia experimentat en primera persona la necessitat de crear una ajuda per adormir-los sense necessitat de baixar al carrer. I veient el benefici del moviment que produïa en el cotxet l’esquivament abrupte de les llambordes dels carrers del nucli antic de Vic, on viuen, ell i la seva parella, Laia Mercadal, van començar a dibuixar l’article que a finals de maig han posat al mercat. «El confinament ens ha donat el temps per llançar-lo, convertir aquesta solució en un producte que arribi a tot arreu», expressa Gil Blancafort. Ho han fet creant la ‘start-up’ Wheelzzz que ha iniciat les vendes de la tira en la seva pàgina web i a finals de juliol té prevista la seva aparició al catàleg Transparency d’Amazon, com a únics fabricants i distribuïdors d’aquest producte.

Amb un tercer soci, Antonio Arias, gallec establert a Nova York, la companyia ja prepara el desplegament de l’article als Estats Units. «El mercat americà és on hi ha més demanda de productes de puericultura», diu Arias.  «La idea és que la venda sigui 100% digital, tot i que estem fent proves a diverses botigues, com farmàcies i botigues de cotxets de nadó i puericultura en general, a llocs com la Corunya».

Economia social i circular

Per al procés d’acoblament i empaquetament del seu producte, Wheelzzz ha arribat a un acord amb la Fundació Sant Tomàs, entitat social de Vic que forma i dona feina a persones amb discapacitat intel·lectual o amb dificultats per al seu desenvolupament a la comarca d’Osona, i ells s’encarreguen dels manipulats. A més, Wheelzzz® s’ha compromès a destinar un percentatge dels seus beneficis a la investigació pediàtrica a l’Hospital Sant Joan de Déu.

Notícies relacionades

La fabricació de les tires es fa utilitzant energies renovables i, segons explica Gil Blancafort, «les tires són de material que una vegada esgotada la seva vida es pot triturar i tornar-les a posar al mercat».

Amb 150.000 euros d’inversió inicial, es va aconseguir el prototip i motllo de fabricació de les tires, que es fabriquen en quatre colors diferents. «Les venem individualment –a 15€– o en paquets de dos –a 25 €–, i se’n pot col·locar una de sola o diverses en una roda o en totes, depenent del nivell de sotrac que es vulgui aconseguir», explica l’inventor. Calculen que fins als 25 mesos del nadó les tires poden complir la seva comesa. Wheelzzz calcula una facturació al tancament del seu primer any, l’abril del 2021, d’entre mig milió i un milió d’euros, amb la fabricació de 50.000 unitats el primer any com a mínim i 150.000, màxim.

Crear i expandir

Crear producte i difondre’l, Gil Blancafort ho feia ja en la seva antiga agència de publicitat digital. Ara llança la seva campanya de ‘crowfunding’ a Kickstarter per recaptar 10.000 dòlars i expandir la seva tira antiinsomni infantil.