reactivació

Simón demana un pacte social per recuperar una economia sostenible

El president d'Agbar participa en la sessió d'infraestructura en la cimera empresarial de la CEOE

zentauroepp53803497 eco simon200618191404

zentauroepp53803497 eco simon200618191404

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El president d’Agbar, Ángel Simón, ha afirmat aquest dijous durant la seva intervenció en la cimera empresarial de la CEOE, que «és urgent establir, territori a territori, un pacte social que garanteixi una recuperació econòmica sostenible, amb el paper essencial de l’empresa com a part de la solució, dins del marc d’actuació establert per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides, i ampliar el contracte social».

Notícies relacionades

Aquest pacte s’ha de basar en tres eixos: la solidaritat, l’ocupació i la reconstrucció verda. Per això, ha insistit en la importància de disposar d’infraestructures resilients que ajudin a millorar la competitivitat i la sostenibilitat del país i a fer front als fenòmens meteorològics extrems com la sequera o les inundacions. En aquest punt, Simón ha alertat de la falta d’inversions i, per a això, ha assegurat que és imprescindible la col·laboració públicoprivada com a motor de la reconstrucció que permeti mobilitzar recursos financers i executar les inversions necessàries per garantir els nivells de benestar.

Pel que fa a les necessitats de noves inversions, el president d’Agbar va fer al·lusió a un estudi de l’Associació d’Enginyers de Camins, Canals i Ports i de l’enginyeria civil que conclou que Espanya hauria d’invertir 18.300 milions d’euros de mitjana cada any aquesta dècada per reparar les deficiències en manteniment i conservació i rehabilitació i per evitar la degradació de les obres públiques, parlant només en matèria d’aigua. Aquest nivell d’inversió solucionaria aquests problemes mediambientals, generaria més de 500.000 llocs de treball i s’ha calculat que podria tenir un impacte total aproximat del 3% del PIB nacional, ha plantejat. 

Temes:

Agbar