sentència

L'Audiència Nacional declara ferma la nul·litat de l'ero de Ryanair

La decisió de l'aerolínia de baix cost va afectar 224 treballadors de les seves bases de les Canàries i Girona

20200612 498101 ryanaire 1 1 vid 12 222208 / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Audiència Nacional  ha declarat ferma la sentència que anul·lava l’Expedient de Regulació d’Ocupació (ero) de l’aerolínia irlandesa de baix cost Ryanair en les seves bases de les Canàries Girona que va afectar 224 treballadors després que cap de les parts l’hagi recorregut. 

Segons la diligència d’ordenació a què ha tingut accés Efe, la sentència és ferma després que cap de les parts hagi recorregut aquesta sentència en el termini legalment establert. L’Audiència Nacional va declarar nul l’ero de Ryanair a les Canàries i Girona que va afectar 224 treballadors a l’apreciar «abús de dret» i va obligar a la seva readmissió de forma immediata «en les mateixes condicions en què estaven exercint els seus serveis». 

Ryanair va anunciar llavors que decidiria en unes setmanes si recorria aquesta sentència. 

Notícies relacionades

La companyia aèria acata la sentència de l’Audiència Nacional que anul·lava aquest ero i va optar per no recórrer. 

Ryanair va anunciar el 2019 un ero davant de la decisió de tancar les bases de Girona, Tenerife Sud, Lanzarote i Gran Canària, degut, segons l’aerolínia, al retard en les entregues dels Boeing 737-MAX, la ineficiència de les tres bases insulars, l’elevat cost d’operacions i la incertesa davant del «brexit» i el seu impacte a les Canàries.