inversió

Oxolife obté una injecció de cinc milions

Inveready i el CDTI lideren l'operació en la biotecnològica que desenvolupa un tractament per millorar la taxa de fertilitat femenina

zentauroepp53721749 oxolife200611102508

zentauroepp53721749 oxolife200611102508

1
Es llegeix en minuts

La biotecnològica Oxolife, creada per desenvolupar un nou tractament per millorar la taxa de fertilitat femenina, ha completat la seva primera ronda de finançament que s’eleva a cinc milions d’euros.

Inveready ha liderat l’operació juntament amb l’organisme públic CDTI a través del seu programa Innvierte i la participació de BStartup, del Banc Sabadell (que va seleccionar la companyia com una de les

tres guanyadores de la II Edició de BStartup Health), així com HighStick2019 i inversors privats a través

de la plataforma Capital Cell, que ha captat 1,2 milions.

Oxolife, fundada a Barcelona el 2013, està liderada per Agnès Arbat, metge especialitzat en farmacologia clínica, i Ignasi Canals, doctor en bioquímica. La companyia  desenvolupa una molècula, OXO-001, que actua específicament sobre la implantació de l’embrió per augmentar la taxa d’èxit d’embaràs.

OXO-001 va obtenir resultats prometedors en models animals representatius i va finalitzar un primer estudi de fase I amb un excel·lent perfil de seguretat. Segons l’empresa, es tracta d’un gran avenç, ja que actualment no hi ha alternativa terapèutica al mercat per preparar l’endometri i millorar les condicions d’implantació embrionària. 

Amb aquesta inversió, Oxolife ampliarà l’estudi de fase I i realitzarà en clíniques d’Espanya i centres europeus un assaig clínic de fase II per avaluar l’eficàcia del fàrmac en la implantació embrionària en pacients que recorren a tècniques de reproducció assistida.

Notícies relacionades

Després de l’acabament d’aquest estudi es pretén assolir un acord amb una farmacèutica per a l’acabament del desenvolupament clínic i la comercialització del fàrmac. Aquesta operació estaria prevista per al 2023.