DESESCALADA PER TERRITORIS

Les Canàries i Madeira crearan un corredor verd per facilitar l'intercanvi de turistes a partir de la fase 3

És el primer acord a què arriben dues regions ultraperifèriques (RUP) de la Unió Europea després de la crisi sanitària de la Covid-19 per impulsar el turisme

zentauroepp44432698 09 05 2018  costa playa  construccion viviendas playa del be191113120933

zentauroepp44432698 09 05 2018 costa playa construccion viviendas playa del be191113120933 / PEDRO ARMESTRE

3
Es llegeix en minuts
Europa Press

El president de les Canàries, Ángel Víctor Torres, i el president de Madeira, Miguel Filipe Machado de Albuquerque, han acordat aquest dimecres la creació d’un corredor verd entre els dos arxipèlags per facilitar l’intercanvi de turistes a partir de la fase 3 de la desescalada a fi de promoure la reactivació del sector amb les màximes garanties de seguretat.

És el primer acord a què arriben dues regions ultraperifèriques (RUP) de la Unió Europea després de la crisi sanitària de la Covid-19, en una trobada per videoconferència, per impulsar un dels sectors «més importants» de la seva economia, segons va informar el Govern canari en nota de premsa.

Sobre això, Torres va assegurar que ha sigut una reunió telemàtica «molt productiva», en què s’ha acordat que qualsevol ciutadà que viatgi tant a Madeira com a les Canàries, que són «territoris segurs amb baixa contagiositat», ho faci després de fer-se un test PCR amb resultat negatiu, ja que ho consideren «fonamental per tenir un turisme segur».

Fons de reconstrucció europeus

El president canari també va afegir que les RUP atlàntiques, tals com Madeira, les Açores i les Canàries, enviaran una carta a la Unió Europea on sol·licitaran que en els fons de reconstrucció europeus «es prioritzi el turisme i hi hagi prou quanties per a les regions ultraperifèriques atlàntiques».

Així mateix, els tres arxipèlags reclamaran a Europa que els països emissors facin tests en origen als turistes que visitin aquests territoris, si bé Torres va assegurar que s’estan «reforçant les mesures de seguretat en aeroports perquè, al més aviat possible», es pugui tenir «normalitat turística».

En la trobada també van estar presents la consellera de Turisme, Indústria i Comerç, Yaiza Castilla; el conseller de Sanitat, Julio Pérez, i el conseller d’Hisenda, Pressupostos i Assumptes Europeus, Román Rodríguez, mentre que per Madeira hi va assistir el secretari de Turisme, Eduardo Jesus, i el secretari de Salut, Pedro Ramos.

Quant a l’evolució del coronavirus tant a les Canàries com a Madeira, ha sigut «favorable, cosa que les situa en una posició d’avantatge respecte a altres destinacions i facilita l’intercanvi de turistes en condicions segures».

Imatge de seguretat sanitària

Per la seva banda, la consellera de Turisme, Indústria i Comerç del Govern de les Canàries, Yaiza Castilla, ha assenyalat que aquest acord, a més de permetre reactivar fluxos turístics entre els dos arxipèlags, també «permet transmetre davant Europa una imatge de seguretat sanitària» amb la qual lluitar contra la «por del contagi existent a escala global i que lògicament frena la demanda i la connectivitat».

A més, en el cas de Madeira no s’han registrat morts i el nombre actual de casos positius per Covid-19 ascendeix a 91, mentre que el de pacients recuperats se situa en 80, segons les dades oficials facilitades en data de 2 de juny; mentre que a les Canàries la xifra de positius segons les últimes dades oficials són de 2.365 persones, de les quals sr n’han curat 2.046.

Notícies relacionades

Així, a fi de garantir els bons resultats d’aquest corredor verd, els dos arxipèlags han acordat aplicar una sèrie de pautes o protocols estrictes per preservar la seguretat sanitària adquirida a les illes durant l’etapa del confinament.

L’economia de Madeira i les Canàries depèn, en gran manera, del sector serveis, i en especial del turisme, a causa de l’efecte multiplicador que té en diversos sectors d’activitat i a la seva contribució a la creació d’ocupació. Amb una població d’una mica més de 260.000 habitants, Madeira rep a l’any uns 1,4 milions de turistes, i s’iniciarà en l’activitat turística a partir de l’1 de juliol, que coincideix amb l’eliminació de la quarantena decretada a Portugal.