crisi industrial

Torra convoca sindicats i patronals a un front comú per Nissan

El Govern cita els agents socials a una reunió a la recerca d'una imatge d'unitat davant de la fuga del fabricant japonès

zentauroepp53425781 grafcat6585  barcelona  espa a   15 05 2020   foto distribui200515173707

zentauroepp53425781 grafcat6585 barcelona espa a 15 05 2020 foto distribui200515173707 / Ruben Moreno

1
Es llegeix en minuts
Agustí Sala
Agustí Sala

Redactor en cap d'Economia

Especialista en Economia

Ubicada/t a Barcelona

ver +
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Unitat. Això és el que busca el Govern davant del tancament de les fàbriques de Nissan a Catalunya, confirmada avui mateix per la companyia, que forma part d’un consorci juntament amb Renault i Mitsubishi. El president, Quim Torra, ha convocat avui les patronals Foment del Treball Pimec i UGT  i CCOO per analitzar la situació que es produeix amb la decisió de la companyia japonesa, que deixa en l’aire 3.000 llocs de treball directes i uns 20.000 d’indirectes.

El cap de l’Executiu català mira de reprendre el contacte amb els agents socials aprofitant aquesta crisi que es produeix en el sector industrial i que ha desencadenat les protestes dels empleats de la companyia. Nissan és, després de Seat, el segon productor de vehicles amb més pes a Catalunya, malgrat que feia temps que s’estava debilitant per decisió del grup.

Notícies relacionades

El tancament de Nissan, que flotava en l’ambient des de fa mesos, s’ha acabat confirmant després de la reorientació estratègica de l’aliança Renault-Nissan-Mitsubishi anunciada dimecres. Ara els treballs s’han de centrar a buscar alternatives per a plantes productives com la de la Zona Franca de Barcelona. La mesura afecta també les instal·lacions de Montcada i Reixac i Sant Andreu.

La cita convocada per Torra es produeix en un moment en què el diàleg social no passa pel seu millor moment a Catalunya. La UGT ha comunicat a la consellera d’Empresa, Àngels Chacónque es desvincula ara per ara del Pacte Nacional de la Indústria. La central que lidera Camil Ros a Catalunya manté fortes discrepàncies amb el Govern que ha desembocat en aquesta decisió.    

Temes:

Nissan Catalunya