REIAL DECRET

El Govern central amplia a quatre mesos el termini per ajornar impostos sense interessos

Els sectors d'activitat reclamen ajuts a la inversió en un exercici que donarà pèrdues per a la majoria

undefined53288547 montero200501133139

undefined53288547 montero200501133139 / Moncloa

2
Es llegeix en minuts

El Govern ha ampliat a quatre mesos (un mes més) el termini per ingressar impostos pels contribuents sense interessos de demora en els ajornaments tributaris motivats per l’impacte de la Covid-19, segons el nou reial decret amb mesures urgents en matèria econòmica aprovat aquest dimarts pel Consell de Ministres. Així ho ha traslladat la portaveu del Govern i ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que ha indicat que prorroga algunes normes ja aprovades, com l’ampliació de l’ajornament d’impostos sense interessos, i que adopta mesures «transversals» en cinc àmbits econòmics diferents.

Els ajuts al pagament d’impostos, el seu retard o les exempcions fiscals a les inversions en investigació i desenvolupament són propostes generals a tots els sectors durant aquests dies. Precisament, aquest dimarts l’associació d’empreses exportadores Amec ha reclamat en una reunió al Ministeri d’Indústria suport a la investigació mitjançant ajuts fiscals. En general, la idea és que si les empreses no tenen beneficis aquest any no podran deduir-se tot l’esforç inversor que han fet durant l’exercici. El mateix passa en sectors vinculats al comerç o la restauració, que han afrontat elevades inversions per adaptar les seves infraestructures a les noves exigències sanitàries. El president de la patronal Cecot, Antoni Abad, va reclamar que les moratòries dels impostos a què haurà de fer front el teixit empresarial ben aviat es posposin «com a mínim» fins a l’octubre. L’objectiu hauria de ser, segons la seva opinió, «facilitar» la tresoreria de les empreses i autònoms que, a més d’aquestes taxes, hauran de fer front a les pagues extres i les vacances del mes de juliol.

Notícies relacionades

Quant a l’ajornament fiscal, Montero ha recordat aquest dimarts que el Govern ja va aprovar l’ajornament d’impostos de fins a 30.000 euros per a pimes i autònoms durant sis mesos, els tres primers sense pagament d’interessos, que ara s’amplien a quatre. «Es tracta d’una mesura d’alleujament important», va indicar la ministra. Així mateix, va apuntar que fins ahir s’havien presentat 1.016.688 sol·licituds d’ajornament d’impostos, que han beneficiat 638.652 autònoms i pimes, per un import conjunt que supera els 3.031 milions d’euros.

En matèria fiscal, juntament amb l’ampliació a quatre mesos del termini per pagar impostos sense interessos, el decret contempla també diferents aclariments sobre la presentació de l’impost sobre societats, de tal manera que les societats que no hagin pogut aprovar els seus comptes anuals abans d’acabar el termini com a conseqüència de la Covid-19, el puguin presentar amb els comptes anuals disponibles en aquell moment.

Temes:

Impostos