TURISME

Espanya aixecarà la quarantena als turistes l'1 de juliol

El Govern deixarà sense efecte la restricció per impulsar la tornada dels visitants estrangers

zentauroepp53508321 aeropuerto200525153307

zentauroepp53508321 aeropuerto200525153307 / Josefina Blanco

2
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Govern ja ha posat data per iniciar la recuperació del turisme. El pròxim 1 de juliol podran visitar Espanya els viatgers estrangers sense necessitat de dur a terme una quarantena. Fins ara, l’Executiu havia assenyalat que aquesta restricció ja no estaria en vigor al juliol, però no havia concretat el moment exacte. 

La data ha sigut decidida pel Govern durant una reunió interministerial en la qual han participat les vicepresidentes Teresa Ribera i Nadia Calviño; la ministra d’Afers Exteriors, Arancha González Laya; el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; el ministre de Transport, José Luis Ábalos; el ministre de Sanitat, Salvador Illa, i la ministra d’Indústria, Comerç i Turisme, Reyes Maroto.  

Poc abans d’aquesta cita telemàtica, Maroto ha explicat aquest dilluns que l’entrada de turistes a Espanya seria un fet al juliol, una vegada que conclogui l’estat d’alarma. En una entrevista a Onda Cero, la titular d’Indústria ha defensat la imposició de la quarantena, una mesura que també s’ha adoptat en altres països, però que és temporal, per la qual cosa ha animat francesos i alemanys en especial a planificar les seves vacances d’aquest estiu, ja que les restriccions s’eliminaran coincidint amb el final de l’estat d’alarma.

La ministra d’Afers Exteriors, UE i Cooperació, Arancha González Laya, també a reafirmat la posició d’Espanya de reactivar el sector turístic al juliol i aixecar la quarantena imposada als viatgers des del 15 de maig, tot i que amb «condicions de seguretat sanitària». «El més difícil ha quedat enrere. Des del juliol reactivem gradualment el turisme internacional, aixequem la quarantena i assegurem condicions de seguretat sanitària», ha escrit en el seu compte de Twitter, en un missatge que ha difós en espanyol i en anglès.

Maroto s’ha referit també al conflicte obert a la planta de Nissan a Barcelona i ha recordat que avui es reuneix el secretari general del ministeri amb els representants dels treballadors; Maroto s’ha afegit a les seves reivindicacions i ha assegurat que el Govern «està fent tot el que és a la nostra mà», a fi de reforçar el futur d’aquesta planta.

L’Executiu pretén l’aixecament de la quarantena per a visitants que procedeixin d’altres països, «d’acord amb l’evolució de la pandèmia» i «mesures que permetin al sector organitzar la temporada estiuenca». La quarantena de 14 dies que el Govern imposa als qui entrin a Espanya des del 15 de maig ha generat malestar en el sector turístic i en altres governs, malgrat que està limitada a la vigència de l’estat d’alarma i, a més, les fronteres estan tancades tret de per a espanyols, residents i treballadors transfronterers.

Notícies relacionades

França, que no imposa quarantenes als nacionals de la zona Schengen, sí que l’ha imposat als espanyols com a mesura de reciprocitat. La ministra de Transició Ecològica i Inclusió del Govern francès, Élisabeth Borne, va dir aquest diumenge que no convidava els francesos a viatjar a Espanya per les seves «mesures contradictòries».

González Laya ja havia avançat en entrevistes en mitjans estrangers que la quarantena, que el Govern considera necessària per prevenir els contagis importats mentre duri la desescalada, se substituiria per altres mesures, com ara controls sanitaris en frontera, quan l’evolució de l’epidèmia ho permetés.

Temes:

Turisme