CALENDARI LABORAL

1 de juny del 2020: ¿On es considera un dia festiu la Segona Pasqua?

La Pasqua Granada és festa a desenes de municipis d'Espanya, amb Barcelona al capdavant

segunda-pascua

segunda-pascua

1
Es llegeix en minuts
Valerio Seoane

L’1 de juny del 2020, dia de la Segona Pasqua (o Pasqua Granada), és festa a desenes de municipis d’Espanya –sobretot de Catalunya, amb Barcelona al capdavant–.

A més de la ciutat catalana, altres capitals de província espanyoles que han declarat l’1 de juny com a no laborable són Ciudad Real (que celebra la Romeria d’Alarcos), Santander (per la Verge del Mar) i Zamora (que commemora la festivitat de La Hiniesta). 

Especial tradició a Catalunya

La Segona Pasqua és una festa d’especial tradició a Catalunya, on el 2016 fins i tot va arribar a ser dia festiu autonòmic perquè la Diada va caure en diumenge.

De fet, els municipis que han triat la Pasqua Granada (també anomenada de Pentecosta) com a dia festiu es concentren a Catalunya. L’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Mataró i Santa Coloma de Gramenet figuren entre les ciutats més destacades.

Notícies relacionades

Quant a la resta d’Espanya, Getafe és una altra de les principals poblacions en què l’1 de juny del 2020 és festiu.

Laborable a Múrcia i La Rioja

A diferència del 2019, la Segona Pasqua és aquest any dia feiner a la Regió de Múrcia i La Rioja. La raó per la qual va ser festiu l’any passat és que aquestes dues autonomies celebren tradicionalment el seu dia de la comunitat el 9 de juny (en commemoració de la data en què el rei Joan Carles va firmar els seus respectius estatuts d’autonomia), però al caure diumenge van traslladar el dia festiu al dilluns 10 de juny, coincidint amb la data de la Segona Pasqua del 2019.