resultats

Caixa d'Enginyers va guanyar 12,8 milions el 2019

L'entitat financera reforçarà les seves provisions davant la crisi sanitària

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El grup Caixa d’Enginyers va guanyar el 2019 12,82 milions d’euros, un 14,8% més que el 2018, gràcies al creixement del volum de negoci de l’entitat, i reforçarà les seves provisions davant de la crisi econòmica generada per la Covid-19. El director general de l’entitat, Joan Cavallé, ha explicat que el creixement de les provisions serà «substancial» el 2020 i ha afegit que, tot i que l’escenari és molt dinàmic i no tenen encara un càlcul precís, podria ser «entre els tres i els quatre milions» d’euros.

Amb tot, Cavallé ha recordat que la taxa de morositat de l’entitat és del 2,84%, molt per sota de la mitjana del sector, per la qual cosa tot i que augmentés la morositat el 2020 sempre seria en nivells molt inferiors al conjunt de la banca, ha apuntat el directiu.

La cooperativa de crèdit catalana creu que al llarg del 2020 el saldo hipotecari pot caure entorn d’un 2%, que també ho faran els préstecs personals –si bé tenen molt poc pes en l’entitat–, i en canvi, Cavallé estima que «pràcticament es pot doblar» el crèdit concedit a pimes i autònoms, que compensarà així l’activitat més baixa entre particulars.

Notícies relacionades

L’estructura del balanç econòmic de l’exercici del 2019 deriva en una solvència comparable amb la mitjana de la banca europea. El resultat consolidat de l’exercici abans d’impostos i de dotacions va ser de 15,1 milions d’euros, i la ràtio de capital CET1, del 15,48%, superior a la de l’exercici anterior.

Quant a la inversió creditícia, l’exercici 2019 la concessió de crèdit es va incrementar un 16% respecte a l’exercici anterior, amb un import total concedit de 381 milions d’euros. Per la seva banda, el saldo brut del crèdit a la clientela es va incrementar un 6,1% davant el 5,3% registrat a tancament del 2018. A més, el crèdit a empreses va assolir pràcticament el 25% del total de la inversió creditícia de l’entitat, després d’incrementar-se la demanda en un 21% el 2019.

Temes:

Bancs