expedients temporals

Uns 80.000 aturats encara no han cobrat pels ertos a Catalunya

El 5 de maig passat la xifra era de 244.000 i en gairebé 15 dies amb prou feines s'ha rebaixat dues terceres parts

S'han presentat a Catalunya 97.241 expedients temporals, que han afectat 716.179 treballadors

24/04/2015 Oficina, ordenadores, trabajo, trabajando, empleo, desempleo, paro, trabajador

24/04/2015 Oficina, ordenadores, trabajo, trabajando, empleo, desempleo, paro, trabajador / EUROPA PRESS (Europa Press)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Prop de 80.000 treballadors catalans afectats per expedients de regulació temporal d’ocupació (ertos) amb motiu de la crisi provocada per la Covid-19 continuen esperant a cobrar la seva prestació d’atur. És per això que, segons confirma a l’ACN el secretari general de la Conselleria de Treball, Afers Socials i Famílies, Josep Ginesta, la Generalitat de Catalunya presentarà ben aviat una queixa formal davant del Govern de Pedro Sánchez.

El 5 de maig passat fonts del Departament de Treball xifraven els retards en el pagament de les prestacions per part de la Seguretat Social en 244.000 persones. La xifra actualitzada gairebé 15 dies després respon a un càlcul estimatiu de Treball d’expedients que han autoritzat i la xifra que els remeten des de la Seguretat Social de treballadors afectats que tenen ells.

Notícies relacionades

Fins al 14 de maig passat s’havien presentat a Catalunya 97.241 expedients de regulació temporal d’ocupació, que havien afectat un total de 716.179 persones.

Mentrestant, l’acord que el Govern ha firmat amb Ciutadans per aconseguir aprovar una prorroga per a un nou estat d’alarma, contempla un compromís per part de l’Executiu per agilitar el pagament de les prestacions als qui encara no l’han cobrat amb la intenció que el puguin percebre durant el mes de juny com a molt tard.

Temes:

Generalitat ERTO