transport per carretera

Les empreses d'autobusos no volen deixar seients buits

El sector considera que els autocars ja estan preparats i disposen de mitjans de seguretat perquè els passatgers no corrin riscos de contagi

segea52238104 economia  empresa busup  autocares200518190642

segea52238104 economia empresa busup autocares200518190642

1
Es llegeix en minuts

Les empreses de transport de viatgers amb autobús consideren que, igual com passa a l’avió, compten amb mitjans per no haver de deixar seients dels seus vehicles buits com a mesura de seguretat i prevenció davant del virus. El sector considera que els sistemes d’aire a l’interior dels autobusos «permeten renovar l’ambient en igualtat de condicions amb l’avió».

Així ho han exposat les empreses del ram en la reunió del Comitè Nacional del Transport feta aquest dilluns, l’òrgan d’interlocució entre el sector i el Ministeri de Transports. Les companyies d’autobús reivindiquen una ocupació més gran dels seus vehicles «per poder començar al més aviat possible a recuperar nivells d’activitat i facturació».

«En aquest sentit s’ha pres com a exemple el transport aeri que, a partir dels sistemes de renovació d’aire de les cabines de passatgers, ha aconseguit una ocupació total, sent un exemple per assegurar que els sistemes dels autocars permeten renovació de l’ambient en igualtat de condicions amb els avions», segons han defensat les empreses del ram a la reunió.

Les qüestions més importants

Notícies relacionades

En la trobada, segons el comitè, s’han plantejat «les qüestions més urgents que han de trobar solució» davant la «molt compromesa situació en què l’actual estat d’alarma està situant les empreses» de transport de viatgers amb autobús. Així, les firmes del ram han reclamat al Departament que dirigeix José Luis Ábalos «mesures econòmiques centrades en la creació d’un fons de contingència específic per al transport que eviti la desaparició d’empreses que no tinguin capacitat financera suficient per resistir la forta disminució de facturació davant un nivell de despesa pràcticament igual al de nivells normals d’activitat».

De la mateixa manera han «insistit» en la conveniència que els expedients de regulació d’ocupació temporals (ertos) es prolonguin més enllà de l’estat d’alarma per permetre a les empreses adaptar-se a l’evolució de recuperació de l’activitat. A més, reclamen que el transport amb autobús s’inclogui en els plans d’ajuda al turisme que dissenyi el Govern.