SOL·LICITA AJUTS

La confederació xifra en 618 milions l'impacte de la Covid-19 en entitats no lucratives

Reclama el pagament immediat del deute que tenen les administracions públiques amb el tercer sector social

52988798 59

52988798 59 / ELISENDA PONS

1
Es llegeix en minuts
Efe

La Confederació del Tercer Sector Social ha xifrat aquest dijous en 618 milions d’euros l’impacte econòmic de la pandèmia en les entitats socials catalanes i ha tornat a demanar «mesures urgents» per fer front als sobrecostos i la pèrdua d’ingressos provocats pel coronavirus.

En un comunicat, ha criticat que «en cap moment s’està parlant del sobreesforç econòmic que està patint el sector social i que, en gran manera, ha recaigut sobre les entitats socials que estan, ara més que mai, en primera línia», i ho ha comparat amb el fet que sí que s’ha reconegut el sobreesforç del sistema de salut.

A partir d’una enquesta a les entitats associades, la confederació ha calculat l’impacte econòmic de la crisi sanitària al tercer sector i ha conclòs que els sobrecostos que han hagut d’assumir les entitats s’estimen en 85,5 milions d’euros i la pèrdua d’ingressos per les restriccions ascendeixen a 533 milions.

Notícies relacionades

A més, estima que el deute de les administracions públiques a les entitats socials per factures pendents de pagament és de 75,8 milions d’euros i també calculen 83 milions pendents en subvencions.

Davant d’aquesta situació, reclamen al Govern diverses mesures, com el pagament immediat de les factures i subvencions pendents, impulsar línies d’ajuts directes per compensar la pèrdua d’ingressos, cobrir amb recursos públics els sobrecostos que tenen les entitats socials, i crear de manera urgent un òrgan de coordinació conjunt entre el Govern, les entitats municipalistes i el tercer sector social català.

‘Coronavirus avui’

Subscriviu-vos a la nostra ‘newsletter’ per conèixer tota l’actualitat i informació pràctica sobre el desenvolupament de la pandèmia i les seves repercussions