Jornalers del COVID

Immigrant de 18 anys: «Tinc moltes ganes de començar a treballar»

Khalid El Gounny podrà començar a treballar gràcies al decret de mesures urgents per al sector agrari

zentauroepp53208276 economia200423115920

zentauroepp53208276 economia200423115920

1
Es llegeix en minuts
Montse Martínez

Arribat a Espanya en pastera amb 16 anys sense companyia de cap adult, Khalid El Gounny, marroquí, ha arribat a la majoria d’edat en un centre de menors sota la tutela de la Generalitat. Oficialment major d’edat i, per tant, capaç sobre el paper de mantenir-se per ell mateix, el jove ha recalat a Lleida, on viu en aquests moments gràcies a la solidaritat d’amics compatriotes. «Jo no tinc ni per comprar menjar», admet via telefònica. Té permís de residència però no de treball i repeteix, en el seu precari castellà, que necessita trobar feina. «Tinc moltes ganes de començar a treballar», insisteix.

Està animat, entusiasmat, fins i tot, davant de la idea de poder treballar ben aviat a la collita dels camps fruiters de Lleida. La seva casuística –immigrant d’entre 18 i 21 anys extutelat per l’Administració– es troba entre les beneficiades pel decret llei de mesures urgents en matèria agrària amb motiu de la crisi del coronavirusEn virtut del decret, Khalid El Gounny, de 18 anys, podrà treballar fins al 30 de juny, termini que el Govern podria estendre.

Notícies relacionades

Compta els dies perquè, després de l’aprovació al Congrés, es posi en marxa la maquinària que el porti als camps fruiters de la comarca. Està inscrit en la borsa de treball de la Fundació Pagesos Solidaris, del sindicat Unió de Pagesos.

Sebas Notario, treballador social al capdavant de l’oficina d’atenció als treballadors d’Unió de Pagesos, posa èmfasi en l’important treball realitzat amb Khalid des que va arribar al febrer. El jove ha assistit a formacions d’integració social, procediments administratius, gestió econòmica personal, estalvi energètic i cursos d’agricultura que aborden des de la plantació fins a la recollida. «És una bona ocasió per incorporar-se en el mercat de treball tot i que el període és molt breu», explica el treballador social.