Autònoms

El segon pagament de la prestació per cessament d'activitat arribarà el 30 d'abril

Més d'un milió d'autònoms cobraran a final de mes aquesta ajuda per import mínim de 661 euros

escrivaok

escrivaok

2
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

El Ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions efectuarà un nou pagament de la prestació extraordinària per cessament d’activitat a final de mes. El 30 d’abril els qui ja hagin rebut un primer pagament a meitat de mes en percebran la part proporcional i els qui encara no tenien en aquell moment reconeguda l’ajuda cobraran l’import equivalent als 47 dies. Més d’un milió d’autònoms percebran l’ajuda.

Així ho ha anunciat el Ministeri de Seguretat Social, que dirigeix José Luis Escrivá. Un total de 919.173 treballadors autònoms van cobrar divendres, 17 d’abril, la prestació especial per cessament d’activitat, que té per objectiu protegir la falta d’ingressos dels autònoms en la situació excepcional provocada pel coronavirus i contribuir a la supervivència del seu negoci.

La quantia d’aquesta ajuda és l’equivalent al 70% de la base mínima de cotització en el Règim Especial de Treballadors Autònoms (RETA), cosa que suposa un mínim de 661 euros al mes. A més, els treballadors per compte propi que la percebin estaran exempts de pagar les cotitzacions. Si al ser-los concedida la prestació ja han pagat les quotes, la Tresoreria General de la Seguretat Social els hi reintegrarà d’ofici.

Qualsevol treballador per compte propi que es vegi afectat pel tancament del seu negoci a causa de la declaració de l’estat d’alarma o la facturació del qual hagi caigut un 75% el mes respecte a la mitjana mensual del semestre anterior, pot sol·licitar aquesta ajuda. Per sol·licitar-la no és necessari un període mínim de cotització, només estar donat d’alta a la Seguretat Social i trobar-se al corrent de pagament de les cotitzacions socials.

Notícies relacionades

A més, és compatible amb qualsevol altra prestació de la Seguretat Social que el sol·licitant estigués percebent, com per exemple, orfandat o viduïtat, i fos compatible amb l’acompliment de l’activitat que desenvolupava. Amb l’objectiu de facilitar la tramitació d’aquesta prestació als autònoms que encara no estiguessin adscrits a cap mútua, el Consell de Ministres va aprovar dimarts un reial decret llei que permet que ho puguin fer per sol·licitar-la. 

A data de 22 d’abril, la Seguretat Social havia rebut més d’1,154 milions de sol·licituds, cosa que suposa que el percentatge de treballadors per compte propi que han sol·licitat la prestació se situa en el 35,5% dels cotitzadors. Fins al dia 21 d’abril s’havien resolt favorablement 1,039 milions de prestacions i se n’havien denegat 38.605, incloses 3.685 desistides, per la qual cosa la taxa d’acceptació supera el 90%. N’hi ha encara 76.722 pendents de resolució, segons el ministeri.