Empreses

Naturgy convoca la seva junta d'accionistes el 26 de maig

L'energètica havia cancel·lat 'sine die' la reunió d'accionistes pel coronavirus

fcasals44007187 economia  el presidente ejecutivo de naturgy  francisco reyn180627134525

fcasals44007187 economia el presidente ejecutivo de naturgy francisco reyn180627134525 / Maximo Garcia de la Paz

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

Naturgy ja té data per a la seva junta d’accionistes: el 26 de maig. Serà una junta telemàtica en substitució de la reunió que s’hauria d’haver celebrat el 17 de març, però que va ser cancel·lada uns dies abans ‘sine die’ amb motiu de la declaració de l’estat d’alarma del president del Govern.

L’objectiu de la companyia és fer una reunió completament telemàtica, estigui en aquell moment actiu l’estat d’alarma o no. L’empresa que dirigeix Francisco Reynés desaconsella als seus accionistes l’assistència física a la junta i adverteix que podria patir limitacions, davant de les exigències sanitàries que podrien afectar l’accés o la ubicació a les sales previstes per a la reunió.

Notícies relacionades

Per això, l’empresa recomana als seus accionistes delegar el vot amb instruccions o votar a distància i seguir la reunió per mitjans telemàtics. A més, la companyia no descarta celebrar la cita de forma exclusivament telemàtica, en cas que qualsevol tipus de restricció sanitària impedís la celebració de la trobada en aquesta data.

El Govern va aprovar per reial decret llei mesures per desembussar el problema de les juntes d’accionistes de les empreses cotitzades. La majoria tenen lloc en aquests mesos de primavera, però les restriccions a la mobilitat produïdes per l’emergència sanitària del coronavirus ha provocat que moltes empreses hagin hagut de parar els seus plans. L’Executiu va establir dues solucions: retardar les juntes fins a l’octubre o realitzar-les de forma telemàtica.