mercats

El petroli dels EUA torna a cotitzar en positiu

El barril de West Texas es paga a 1,36 dòlars després de la caiguda històrica de dilluns

Les borses europees obren amb descensos per sobre de l'1%

LA CAIGUDA DEL PETROLI El barril ha caigut de 103 dòlars a 50 al llarg d’aquest últim any.

LA CAIGUDA DEL PETROLI El barril ha caigut de 103 dòlars a 50 al llarg d’aquest últim any. /

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El preu del barril de petroli West Texas Intermediate, de referència als Estats Units, cotitzava aquest dimarts en terreny positiu, després de la històrica caiguda registrada en la sessió de dilluns, que va portar a tancar els contractes per a entrega al maig, que vencen avui, a un preu negatiu de 37,6 dòlars.

D’aquesta manera, abans de l’obertura dels mercats europeus, el barril de petroli West Texas Intermediate cotitzava en 1,36 dòlars. Per la seva banda, els contractes de futurs per a entrega al juny se situaven en els 21,37 dòlars per barril, un 4,6% més que dilluns, mentre que en el cas del petroli que serà entregat al juliol, el barril cotitzava en 26,97 dòlars, un 2,6% més que ahir.

En el cas del petroli Brent, de referència per a Europa, el barril de cru per a entrega al maig se situava en 25,26 dòlars, un 1,21% per sota del preu registrat en el tancament de la sessió d’ahir.

Notícies relacionades

El mercat de matèries primeres es ressent de la dramàtica caiguda de la demanda, que ha provocat grans estocs, principalment als EUA que no troben sortida. Aquest col·lapse del mercat a curt termini, no va tenir, no obstant, un gran impacte en la renda variables, en què les caigudes dilluns van ser moderades, incloent-hi el Dow Jones, que va cedir el 2,44%. El mercat de futurs, no obstant, apunta a una obertura aquesta dimarts amb retrocessos menors.

A Europa, les borses obren la sessió amb descomptes, fet que pot anticipar que la crisi al mercat de matèries primeres no passarà desapercebuda en la renda variable. L’Ibex 35 inicia la sessió amb descensos per sobre de l’1% i els mateix passa amb els principals parcs europeus. 

Temes:

Ibex 35 Petroli