Crisi del coronavirus

Un de cada quatre autònoms ha sol·licitat la prestació per cessament d'activitat

La Seguretat Social registra gairebé 900.000 peticions del pagament especial per a treballadors per compte propi afectats pel Covid-19

trabajador-autonomo

trabajador-autonomo

1
Es llegeix en minuts
Gabriel Ubieto
Gabriel Ubieto

Redactor

Especialista en Mercat laboral, empreses, pensions i les diferents derivades del món del treball

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Més d’un de cada quatre treballadors autònoms han sol·licitat en les últimes tres setmanes la prestació especial per cessament d’activitat habilitada pel Govern per cobrir els afectats per la crisi del coronavirus. Gairebé 900.000 treballadors per compte propi han demanat a la seva mútua asseguradora el reconeixement d’aquesta prestació, segons ha fet públic aquest dimecres el ministeri d’Inclusió, Seguretat Social i Migracions. No obstant, el departament dirigit per José Luis Escrivá no disposa actualment del nombre de sol·licituds aprovades i concedides per aquestes mútues col·laboradores.

El reial decret aprovat pel Govern el 17 de març estableix que un treballador autònom que hagi vist disminuïda la seva facturació el 75% l’últim mes respecte al semestre precedent pot demanar aquest tipus d’«atur» per als afiliats al RETA. La quantitat d’aquest atur és el 70% de la base reguladora per la qual estigués cotitzant l’autònom. És a dir, per a un afiliat al RETA que estigués cotitzant per la base mínima (gairebé nou de cada 10 autònoms ho fan), la prestació per cessament d’activitat seria de 660,8 euros mensuals.