PER VIA URGENT

El Govern aprova el desplegament de la xarxa de fibra òptica per millorar la connectivitat de 51 municipis

Es tracta de 10 projectes d'optimització de la xarxa de dades que afecta 16 comarques i que comportarà una inversió de 13,2 milions d'euros

Les obres s'iniciaran aquest mes i acabaran abans de l'estiu

zentauroepp31563385 barcelona 23 10 2015 econom a obrero trabajador   colocando 170519202805

zentauroepp31563385 barcelona 23 10 2015 econom a obrero trabajador colocando 170519202805

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

El Govern ha aprovat declarar com a obres d’emergència deu projectes de desenvolupament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat, que afectaran 51 municipis de 16 comarques, i que permetran assegurar una connectivitat més bona a internet en uns moments d’expansió del teletreball. El Govern considera aquestes infraestructures com «d’emergència» com a conseqüència de les mesures de confinament imposades per la pandèmia del coronavirus. La inversió prevista és de 13,2 milions d’euros. L’inici de les obres està previst en els pròxims 15 dies o un mes i estaran en marxa majoritàriament abans de l’estiu.  

Segons la Conselleria de Polítiques Digitals, «les necessitats generades pel teletreball, la formació en línia, entre d’altres, evidencien la necessitat de disposar d’una infraestructura de xarxa de fibra òptica amb uns nivells de seguretat física superiors a les existents i que pugui facilitar el desplegament de xarxes finalistes de fibra òptica pels operadors de telecomunicacions en municipis que actualment disfruten de nivells insuficients de cobertura de xarxes de nova generació, en un moment on els increments de trànsit d’internet s’han situat entre un 50% i un 80% a Catalunya».

Gràcies a la decisió del Govern, es podrà activar el mecanisme de la contractació d’emergència per a l’execució dels treballs d’estesa de xarxa de fibra òptica. Els municipis beneficiats seran Falset, Vielha, Puigcerdà, Moià, Montblanc, Valls, Gandesa, Solsona, les Borges Blanques i Sort. En concret, els trams designats per realitzar millores de capacitat seran els següents:

Llavorsí-Sort

Llavorsí-Viella

Mollerussa-les Borges Blanques

Súria-Solsona

Bagà-Puigcerdà

Castellterçol-Moià

el Vendrell-Valls

Valls-Montblanc

Móra d’Ebre-Falset

Tortosa-Gandesa

Notícies relacionades

El Govern ja va aprovar el mes d’octubre passat el pla per finalitzar el desplegament de la xarxa de fibra òptica de la Generalitat a les capitals de comarca. Aquest 2020 quedaran totes les capitals de comarca connectades i els municipis al seu pas; així s’aconseguirà una cobertura de 6,4 milions d’habitants, el 84% de la població de Catalunya.

Actualment, els punts de connexió han arribat a 29 capitals de comarca. Amb el desplegament d’aquests trams quedaran cobertes deu capitals més i només quedaran pendents el Vendrell, Banyoles i el Pont de Suert, que també es connectaran abans de final d’any.