INCORPORACIÓ EN EL PATRONAT

L'exministra Fátima Báñez fitxa per la fundació de la CEOE

L'extitular d'Ocupació gestionarà el projecte 'Empresas que ayudan', que reuneix iniciatives per fer front al Covid-19

fatimaok

fatimaok

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’exministra Fátima Báñez, titular d’Ocupació en el Govern de Mariano Rajoy, s’ha incorporat al patronat de la fundació de la CEOE per encarregar-se de gestionar el projecte ‘Empresas que ayudan’, amb l’objectiu de coordinar les iniciatives solidàries que parteixen de les empreses per contribuir a fer front al Covid-19.

A més de Báñez, la Fundació CEOE incorpora al seu patronat l’expresident de CEIM Juan Pablo Lázaro i el membre de la junta directiva de la CEOE Joan Gaspart, segons ha informat aquest divendres la patronal a través d’un comunicat.

Báñez va ser l’encarregada de dur a terme la reforma laboral que va aprovar el PP el 2012, durament criticada pels sindicats; de fet, el Govern actual, del PSOE i Podem, s’ha compromès a derogar-ne els aspectes més lesius per als treballadors.

L’exministra, que va deixar la política el març de l’any passat amb la intenció d’incorporar-se a l’empresa privada, ja va fitxar al desembre per Laboratorios Farmacéuticos Rovi com a consellera, amb la categoria d’externa independent.

Sense remuneració

En la CEOE serà la persona encarregada de gestionar el projecte ‘Empresas que ayudan’, càrrec exempt de remuneració i creat per la patronal per coordinar, a través de la seva fundació, les iniciatives solidàries de les empreses per ajudar en la crisi sanitària.

L’organització empresarial destaca que diferents empreses espanyoles han volgut implicar-se des del primer dia en la gestió d’aquesta crisi, amb diferents iniciatives i aportacions solidàries, i la CEOE també ha volgut posar la seva capacitat i capil·laritat a disposició d’aquesta voluntat col·laborativa, de manera que «multipliqui la seva eficàcia, intentant coordinar diferents ofertes i demandes, atenent el major nombre possible de necessitats».

Notícies relacionades

El president de la CEOE, Antonio Garamendi, ha afirmat que les empreses espanyoles han abocat el seu compromís social per fer front a la crisi i que és necessari articular els canals perquè aquest important esforç es tradueixi en uns millors resultats. «Volem que el nostre compromís solidari vagi a més, arribi a més i funcioni millor», ha afegit.

La CEOE remarca que és «conscient» que la seva estructura i la seva capil·laritat, juntament amb el «compromís i solidaritat» mostrats fins ara per centenars d’empreses a Espanya, és una «peça clau» per aconseguir vèncer el Covid-19.