PEL CORONAVIRUS

El Corte Inglés firma un crèdit de 1.311 milions per trampejar el tancament comercial

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829

zentauroepp48896319 el corte ingles190702120829 / ALBERT BERTRAN

1
Es llegeix en minuts

El Corte Inglés ha firmat un crèdit de 1.311 milions d’euros amb 14 entitats financeres nacionals i internacionals. Aquest finançament tindrà un venciment d’un any i s’articularà a través d’una línia de crèdit ‘revolving’. D’aquesta manera, la firma assegura la liquiditat de la companyia durant els pròxims mesos per fer front a l’impacte econòmic ocasionat per les mesures extraordinàries adoptades per l’estat d’alarma a Espanya.

Els bancs que han participat en l’operació són Santander, BBVA, Caixabank, Sabadell, Bankia, BNP, Crédit Agricole, Société Genérale, Goldman Sachs, KutxaBank, Commerzbank, Ibercaja, Liberbank i Cecabank.

Notícies relacionades

Aquest finançament complementa l’anterior acord firmat el passat 26 de febrer del 2020 per un import de 2.000 milions d’euros i arriba en un moment en què les perspectives d’ingressos del grup s’han reduït. L’agència de qualificació Fitch Ratings va retallar la valoració del grup a BB+, en vigilància negativa, al considerar la mossegada del tancament comercial i de la caiguda del turisme en l’activitat. L’empresa de qualificació creditícia assumeix que el bloqueig a Espanya romandrà fins a finals de maig tot i que anticipa una recuperació en el segon trimestre.

El Corte Inglés s’ha vist obligat a presentar un expedient de regulació d’ocupació temporal (erto) per a prop de 26.000 treballadors per «causa de força major», l’erto més nombrós que s’ha presentat fins a la data a Espanya pels efectes del coronavirus. La cadena s’ha compromès a garantir el 100% del salari als treballadors. L’erto afecta 22.000 empleats dels grans magatzems, així com 2.000 de la firma de moda Sfera, que «s’ha vist obligada a cessar la seva activitat, a causa de força major, com a conseqüència de l’alerta sanitària», i 1.900 treballadors de la filial de Viajes El Corte Inglés, que afectarà els «professionals que treballen a les oficines a peu de carrer o a les ubicades dins dels centres comercials del grup».