mercats

La borsa inicia la setmana amb tendència a la baixa

Després d'un tímid ascens, l'Ibex ha baixat cap al terreny negatiu

undefined51539476 graf5504  madrid  31 12 2019   la bolsa espa ola ha abierto 191231191915

undefined51539476 graf5504 madrid 31 12 2019 la bolsa espa ola ha abierto 191231191915 / Ballesteros

1
Es llegeix en minuts

Sense rumb clar, però tendent al descens. L’Ibex  i la resta de borses europees han iniciat la setmana amb una pujades mínimes. Després que el Govern aprovés la paralització de totes les activitats no essencials des d’aquest dilluns fins al dijous 9 d’abril, els mercats no semblen trobar un rumb clar.

L’Àsia ha caigut aquesta matinada, tot i que els descensos s’han retallat en els últims compassos de la sessió. Es pot recordar que Europa va tancar la setmana passada en verd enmig de fortes mesures per part dels Governs i organismes per frenar l’impacte econòmic de la malaltia, i també mentre a Itàlia sembla que la situació va millorant. 

En tot cas, el temor continua dominant i això es reflecteix en una elevada volatilitat que tan aviat inclina l’índex cap al verd com cap al vermell. L’Ibex passa de preparar l’assalt als 6.800 punts a replegar-se per sota dels 6.700 amb caigudes cada vegada més pròximes al 2%.

Notícies relacionades

El sector bancari és un dels que més de prop vigilen els inversors després que el Banc Central Europeu (BCE) els hagi recomanat formalment retardar qualsevol decisió sobre els seus dividends, almenys, fins a l’octubre. En aquest sentit, aquest dilluns s’ha conegut que grans firmes europees del sector com Unicredit, ABN Amro i ING han pres nota i revisat les seves propostes de retribució a l’accionista.

A més, convé recordar aquí que divendres a última hora de la nit, l’agència Fitch va procedir a posar en bloc en perspectiva negativa el ràting dels bancs espanyols. Diverses entitats financeres ronden retrocessos del 3% aquest dilluns. Són els casos de Banco Santander, BBVA i CaixaBank.