Coronavirus

Easyjet deixa a terra tota la seva flota

L'aerolínia s'afegeix a altres companyies, com Ryanair, que la setmana passada va deixar de volar pel coronavirus

zentauroepp46136423 an airbus a320 214 aircraft of easyjet airline lands at coin190807165236

zentauroepp46136423 an airbus a320 214 aircraft of easyjet airline lands at coin190807165236 / DENIS BALIBOUSE

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Easyjet deixa a terra tota la seva flota d’avions des d’aquest dilluns i fins a nou avís en resposta a la pandèmia del coronavirus que ha provocat el tancament de la majoria de països europeus, segons ha informat en un comunicat. La companyia reconeix que deixar de volar suposa eliminar «un nivell de costos significatiu» per ajudar a mitigar l’impacte del Covid-19 en els seus comptes. 

L’aerolínia, amb més de 96 milions de passatgers anuals, segueix el camí marcat per altres companyies com la irlandesa Ryanair, que des de la setmana passada té a terra la majoria dels seus avions, o Air Nostrum, que ha parat completament la seva activitat. També el grup IAG, hòlding que integra a Iberia; British Airways, Vueling, que ha reduït la seva capacitat en un 75% en els mesos d’abril i maig, i Norwegian que ha cancel·lat el 85% dels seus vols i manté un programa reduït de vols entre Noruega i entre les ciutats nòrdiques, així com dos vols internacionals (Bangkok i Hrabi).

Easyjet, que havia cancel·lat un «nombre significatiu» de vols per les restriccions dels diferents Governs, ha operat en les últimes setmanes més de 650 vols de rescat per repatriar passatgers, transportant de tornada a casa més de 45.000 persones. Els últims vols de rescat es van operar el diumenge 29 de març. La companyia continuarà treballant amb els diferents governs per operar vols de rescat addicionals segons sigui necessari.  

Notícies relacionades

La data de tornada a l’operació comercial de moment es desconeix. «No hi ha una data precisa», ha indicat la companyia, que està constantment «analitzant la situació» partint de les regulacions i a la demanda. «S’actualitzarà la informació quan hi hagi una perspectiva més precisa», ha afegit l’empresa.

La companyia reconeix que prova d’«eliminar costos i despeses no crítics» en tots els seus nivells del negoci per ajudar a mitigar l’impacte del coronavirus. Un exemple és el de deixar tots els seus avions a terra, però també realitzar ajustaments de plantilla –a Espanya Easyjet prepara un expedient de regulació temporal d’ocupació (erto) que afectarà els seus 700 empleats–. L’aerolínia, que compta amb una «sòlida posició financera i no té refinançaments de deute que vencin fins al 2022», està «en converses» amb proveïdors de liquiditat.