conseqüències del coronavirus

Els principals directius del BBVA renuncien a la seva retribució variable del 2020

La mesura afecta més de 300 persones, que deixaran de percebre més de 50 milions d'euros

zentauroepp43445262 carlos torres bbva180522175240

zentauroepp43445262 carlos torres bbva180522175240 / ZIPI

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El BBVA ha anunciat aquest dilluns que els seus principals executius han decidit no cobrar la part variable del sou aquest any com a conseqüència de la pandèmia del coronavirus. «Com a gest de responsabilitat cap a la societat, cap als nostres clients, accionistes, cap a tots els nostres empleats, les persones que dirigim el banc en l’àmbit global i als diferents països hem decidit renunciar a tota la nostra retribució variable de l’any 2020», ha afirmat el seu president, Carlos Torres Vila, en una nota. La mesura afecta més de 300 persones, que deixaran de percebre més de 50 milions d’euros.

Notícies relacionades

El banquer ha destacat que la malaltia «ha obligat, per salvar vides, que es prenguin mesures que tindran un impacte econòmic fort». Per mitigar-ne els efectes i preparar la recuperació, ha continuat, les autoritats a tot el món estan prenent «mesures contundents, mesures com mai havíem vist». En aquest sentit, ha recalcat la importància dels «esforços coordinats de les autoritats, dels supervisors, de les empreses, de la societat en el seu conjunt».

La banca, ha defensat, tindrà un paper fonamental en aquest esforç col·lectiu. «Podem i hem de fer tot el que està al nostre abast, que és molt, per ajudar a superar el problema, i sens dubte superarem el problema», ja que «els bancs som part important de la solució», ha mantingut. La crisi, ha admès, tindrà un efecte negatiu en els resultats del BBVA, però el banc és «sòlid i fort» i podrà suportar-ho.