Empreses

Endesa crea un fons de 25 milions d'euros contra el coronavirus

L'elèctrica ha comprat dos milions de mascaretes per valor de 10 milions d'euros

undefined52475971 madrid 25 02 2020  econom a   presentaci n resultados 2019en200225140031

undefined52475971 madrid 25 02 2020 econom a presentaci n resultados 2019en200225140031 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Les grans empreses han sortit al crit de socors del Govern per l’escassetat de material sanitari via donacions o compres. L’última en anunciar la seva aportació ha sigut Endesa, que ha creat un fons de 25 milions d’euros per comprar material, posar el subministrament elèctric a disposició dels serveis públics i realitzar donacions, segons ha informat aquest diumenge l’elèctrica.

La iniciativa d’Endesa se suma a la de moltes altres empreses com Iberdrola, Telefónica, Santander, Inditex, BBVA, Iberia... que han decidit posar el seu granet de sorra per fer front a l’expansió de la pandèmia via donacions o ajudant en la logística i transport del material sanitari des de la Xina.

La companyia elèctrica ha anunciat que posarà a disposició de les autoritats sanitàries la seva «capacitat logística i de compra», tant nacional com internacional, així com els mitjans necessaris per proveir-se d’equips de protecció per al personal sanitari com bates, mascaretes i altres equips de protecció individual –EPIs–així com respiradors o tests fàrmacs per assistir pacients hospitalitzats. Fins aquest moment, Endesa ha comprat 2 milions de mascaretes per valor de 10 milions d’euros i respiradors per a les ucis que posarà a disposició de les autoritats sanitàries competents.

Notícies relacionades

A més, l’elèctrica ha posat a disposició del servei públic la seva capacitat de proveïdor energètic per a les instal·lacions sanitàries amb equips que garanteixin el subministrament elèctric als hospitales de campanya i als hotels medicalitzats (generadors electrògens, augment de potència, resolució d’avaries, etc.), així com donant subministrament gratuït als hotels mèdics que siguin clients d’Endesa. Una iniciativa que també estan realitzant altres empreses  elèctriques com Naturgy o Iberdrola.

L’elèctrica també ha anunciat «donacions econòmiques a institucions, organismes i centres sanitaris que ajudin a cobrir necessitats bàsiques d’especial gravetat prèviament identificades». «Vivim una situació sanitària, econòmica i social molt greu, sense precedents en la història recent. Per això a Endesa hem dissenyat un pla d’actuació amb aquelles accions en les quals serem més útils i en les quals, sens dubte, podrem complir el que prometem als nostres clients i a tots els ciutadans», ha assegurat el conseller delegat d’Endesa, José Bogas.