Reaccions

La CEOE, davant l'aturada decretada: «Generarà un enorme impacte sense precedents»

La patronal exigeix que l'Executiu digui quines seran les activitats qualificades com a essencials

rosas47066118 presidente ceoe antonio garamendi jose luis roca190222182209

rosas47066118 presidente ceoe antonio garamendi jose luis roca190222182209 / JOSE LUIS ROCA

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La CEOE ha avalat les restriccions a l’activitat econòmica anunciades aquest dissabte pel president del Govern, Pedro Sánchez, tot i que també ha anticipat que aquestes «generaran un enorme impacte sense precedents» en l’economia espanyola. Així ho ha manifestat en un comunicat la patronal dirigida per Antonio Garamendi, en què ha exigit que l’Executiu aclareixi i detalli com més aviat millor quines seran les activitats qualificades com a essencials, davant l’aturada decretada del 30 de març al 9 d’abril. 

Notícies relacionades

L’organització empresarial ha acceptat les mesures restrictives del Govern per contenir el contagi del coronavirus, ja que considera que «la prioritat és la salut de les persones». «Les empreses espanyoles no discutim les últimes mesures sanitàries adoptades i les complirem, com fins ara», ha manifestat en el seu comunicat. No obstant, l’entitat presidida per Garamendi també ha augurat que aquestes mesures poden «portar a una crisi més profunda de l’economia que podria arribar a ser social». Fins ara l’organització patronal s’havia mostrat molt reticent a reduir encara més l’activitat econòmica del país.

La CEOE ha demandat al Govern que «aquesta mesura vagi acompanyada d’altres que evitin un agreujament de la situació ja dramàtica que travessen les empreses, entre altres pimes i autònoms espanyols, i que no provoquin una destrucció massiva del teixit empresarial i l’ocupació de manera definitiva», segons ha manifestat en el comunicat.