vivenda

CaixaBank amplia fins al setembre la moratòria d'hipoteques

L'entitat estén els supòsits inclosos en el decret del Govern per oferir ajuts

zentauroepp40420099 picture shows  la caixa   caixabank  catalan bank headquarte180705174434

zentauroepp40420099 picture shows la caixa caixabank catalan bank headquarte180705174434 / PIERRE-PHILIPPE MARCOU

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

CaixaBank ha decidit ampliar fins al setembre la moratòria hipotecària per als afectats pel Covid-19, amb l’objectiu de contribuir a la millora de l’economia familiar de tots els seus clients en situació vulnerable. L’operativa ‘online’ de CaixaBank ja permet realitzar la sol·licitud tant a treballadors com a empresaris autònoms que hagin perdut la seva feina o patit una caiguda en les seves vendes de més del 40%. L’entitat que dirigeix Gonzalo Gortázar ha destacat que l’encaix per al pagament de les quotes prorrogades es comunicarà als clients la setmana que ve.

CaixaBank compta amb una quota de mercat del 15,9% en el crèdit destinat a vivenda i una penetració en el segment d’autònoms del 33,5%.

El decret 8/2020 de 17 de març, en el qual es publiquen les mesures urgents extraordinàries per fer front a l’impacte econòmic i social del Covid-19, detalla tant els requisits com la documentació necessària per acreditar la situació de vulnerabilitat i tenir accés a la moratòria hipotecària.

El conjunt d’ingressos mensuals de la unitat familiar no pot superar tres vegades l’Iprem mensual (1.613,52 euros). Aquesta xifra pot veure’s ampliada pels fills càrrec, majors o persones amb discapacitat. La quota hipotecària més despeses i subministraments bàsics ha de ser superior o igual al 35% dels ingressos nets de la unitat familiar. També es pot sol·licitar la moratòria si a conseqüència de la situació d’emergència sanitària la càrrega hipotecària ha augmentat més d’un 30% sobre la renda familiar.

L’entitat també estudiarà cas a cas les demandes que plantegin els qui no s’incloguin en els casos anteriors.

Documentació requerida

Notícies relacionades

Per tenir accés a aquesta moratòria hipotecària els treballadors per compte d’altri hauran de presentar el certificat d’atur en el qual figuri el subsidi rebut, en cas de trobar-se en situació d’atur, i declaració responsable de les persones que figurin en la hipoteca en la qual declaren el compliment dels requisits.

En el cas de treballadors autònoms, serà necessari firmar la declaració responsable, i per a aquells que cessin en la seva activitat, el certificat de cessament d’activitat expedit per l’Agència Tributària o l’organisme competent en la comunitat autònoma, a més de la declaració responsable.