mercats

Les borses esgoten el rebot i obren a la baixa

L'Ibex 35 cedeix gairebé un 2% i la resta de parquets europeus registren caigudes similars

zentauroepp52766914 virus bolsa200313085905

zentauroepp52766914 virus bolsa200313085905 / Eugene Hoshiko

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rebot dels mercats ha consumit el seu impuls; de moment, les borses europees tornen a obrir amb pèrdues. L’Ibex 35 del mercat espanyol inicia la sessió amb una caiguda pròxima al 2% i percentatges similars es deixen veure en la resta de parquets europeus, que en la jornada de dimecres es van aprofitar de l’impuls del pla d’estímul econòmic dels EUA.

Precisament el Senat nord-americà ha aprovat aquesta matinada el pla d’estímuls econòmics de dos bilions de dòlars (1,84 bilions d’euros) per fer front a la pandèmia del coronavirus, on s’han confirmat ja més de 65.700 casos i el nombre de morts ha arribat al miler.

Els analistes estaran atents aquest dijous a la dada de peticions de subsidi d’atur de l’última setmana als Estats Units, on, a més, es coneixerà la dada del producte interior brut (PIB) del quart trimestre. Així mateix, el mercat estarà pendent de la cimera per videoconferència del G-20 per abordar la pandèmia del coronavirus.

Caiguda de les borses asiàtiques

Sense altres referències econòmiques, les borses asiàtiques han tornat a la realitat de la pandèmia. L’índex Nikkei de la Borsa de Tòquio ha tancat la sessió d’aquest dijous amb un retrocés del 4,51%, fins als 18.664,60 punts, davant el temor dels inversors a un repunt dels casos de coronavirus al país i especialment a la capital japonesa, després que les autoritats toquiotes hagin demanat als ciutadans que es quedin a casa en la mesura possible.

La governadora de Tòquio, Yuriko Koike, ha demanat als prop de 14 milions d’habitants que viuen a la localitat que treballin des de casa sempre que sigui possible durant els pròxims dies. «Estem veient un increment del nombre de positius aquesta setmana», ha lamentat.

Petroli a la baixa

Notícies relacionades

Per la seva banda, el preu del barril de qualitat Brent, de referència a Europa, iniciava la jornada a l’alça fins a situar-se en els 26 dòlars, i el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, cotitzava entorn dels 23 dòlars.

Així mateix, la prima de risc espanyola se situava en 112 punts bàsics, amb l’interès exigit al bo a 10 anys en el 0,8%, i la cotització de l’euro davant el dòlar es col·locava en 1,0940 ‘bitllets verds’

Temes:

Ibex 35