resposta a la pandèmia

Bosch desenvolupa una prova ràpida per poder diagnosticar el Covid-19

El proveïdor tecnològic culmina un treball sobre un sistema de detecció que ofereix resultats en dues hores i mitja

La prova es pot fer al mateix lloc en què pren la mostra sense la necessitat de transportar-la a un laboratori

bosch

bosch / THOMAS KIENZLE (AP)

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’empresa de tecnologia Bosch ha anunciat que la seva divisió de desenvolupament de sistemes sanitaris ha conclòs els treballs de desenvolupament d’una prova diagnòstica ràpida per detectar si un pacient està infectat amb el Covid-19 o no. Els responsables de la companyia alemanya assenyalen que el temps que es triga a confirmar un resultat és inferior a dues hores i mitja, segons informa Europa Press.

Bosch fa sis setmanes que treballa en aquest projecte: «Volem que la prova ràpida contribueixi a contenir la pandèmia de coronavirus al més ràpid possible. Accelerarà la identificació i l’aïllament de pacients infectats», ha assegurat el conseller delegat de Bosch, Volkmar Denner.

El sistema que han desenvolupat analitza en una mateixa mostra d’un pacient l’existència del Covid-19, a més d’unes altres nou malalties respiratòries (incloent-hi també les grips A i B). «La característica especial d’aquesta prova és que ofereix un diagnòstic diferencial, cosa que estalvia als metges el temps addicional necessari per fer més proves. També els proporciona un diagnòstic fiable ràpid perquè puguin començar un tractament adequat», ha indicat president de Bosch Healthcare Solutions.

Notícies relacionades

Els enginyers de l’empresa han aconseguit que el sistema de detecció permeti realitzar la mostra i l’anàlisi al mateix lloc, sense necessitat de traslladar el material a un laboratori per al seu tractament i després saber-ne el resultat. «Es pot portar a terme al mateix punt d’atenció de manera immediata», apunten des de Bosch. La prova estarà disponible a partir d’abril a Alemanya i la intenció és estendre-la per altres mercats, començant per Europa.

La prova que ha presentat Bosch és un desenvolupament de la seva filial Bosch Healthcare Solutions i la companyia mèdica irlandesa Randon Laboratories.