Energies renovables

Acciona construirà un megaparc eòlic de 1.000 milions a Austràlia

El complex, situat a Queensland, tindrà una capacitat total de 1.026 megawatts

entrecanales

entrecanales

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Acciona construirà un gegantí parc eòlic amb una capacitat total de 1.026 megawatts a la regió australiana de Queensland. El projecte, anunciat aquest dijous per la companyia, mobilitzarà unes inversions totals de 1.000 milions d’euros que es concentraran majoritàriament entre els anys 2022 i 2023.

L’empresa espanyola ha arribat a un acord amb CleanCo, una jove ‘utility’ australiana d’energies renovable que participarà en el projecte com a propietària d’un parc eòlic de 100 megawatts dins del complex MacIntyre. CleanCo i Acciona han firmat un contracte de compravenda d’energia –el que es coneix com a PPA, per la seva sigla en anglès– pel qual la primera adquirirà la producció anual de 400 megawatts del parc durant 10 anys.

La companyia de José Manuel Entrecanales ultima, a més, acords addicionals de subministrament amb clients privats, així com la possible incorporació al projecte d’altres socis inversors per a la construcció dels 926 megawatts en propietat.

L’inici de construcció del complex de MacIntyre està fixat per a mitjans de l’any 2021, amb una entrada en operació gradual per blocs que asseguri la connexió a la xarxa «amb plenes garanties tècniques per al sistema elèctric estatal, mentre optimitza el retorn de la inversió». El projecte inclou l’estesa de 64 quilòmetres de línies elèctriques per connectar el complex eòlic a la xarxa. La totalitat del complex MacIntyre està previst que entri en operació l’any 2024.

Notícies relacionades

L’envergadura del projecte el situa com un dels parcs eòlics més grans del món. El complex estarà format per 180 turbines Nordex Delta 4000 de 5,7 megawatts, l’última generació de turbines del fabricant alemany.

Els 1.026 megawatts de MacIntyre generaran electricitat neta per proveir al voltant de 700.000 llars i evitaran l’emissió de prop de 3 milions de tones de CO2, segons Acciona. Al millorar el mix elèctric de Queensland, el complex MacIntyre contribuirà als compromisos de descarbonització de l’estat australià i a la seva estratègia de mitigació del canvi climàtic, informa l’empresa espanyola. A més, el projecte MacIntyre generarà fins a 400 llocs de treball durant la seva construcció i una inversió local estimada de 265 milions d’euros, cosa que suposarà un important impuls per a l’economia regional.