mercats

Les borses mantenen el rebot gràcies al 'pla Trump'

L'Ibex 35 obre amb guanys superiors al 3% i la resta de parquets europeus es mantenen a l'alça

undefined51334690 file photo  a street sign  wall street  is seen outside new 191212175527

undefined51334690 file photo a street sign wall street is seen outside new 191212175527 / Shannon Stapleton

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El rebot iniciat ahir per les borses mundials es manté aquest dimecres, gràcies al ‘pla Trump’, el programa d’estímul econòmic dissenyat per la Casa Blanca que ha sigut aprovat pel Senat dels EUA aquesta matinada. L’Ibex 35 inicia la sessió amb guanys del 3%, després que en la jornada precedent tanqués amb ascensos del 7,8%. De la mateixa manera, els parquets europeus estén les alces amb què van tancar dimarts per sobre del 2%, seguint la línia de les borses asiàtiques i, particularment, del tancament del mercat nord-americà, en què el Dow Jones va registrar una pujada superior a l’11% anticipant el possible acord sobre el paquet econòmic.

La Casa Blanca i els senadors van arribar en les últimes hores un acord de dos bilions de dòlars per estimular l’economia dels Estats Units, greument afectada per la pandèmia de coronavirus, que avança amb rapidesa al país, on es comptabilitzen fins ara més de 54.000 contagiats i 775 morts, segons van informar mitjans locals.

El més gran paquet econòmic

Es tracta del paquet d’estímul econòmic més gran en la història moderna dels Estats Units, aconseguit després de llargues negociacions, segons les mateixes fonts. Segons els termes de l’acord, que ara haurà de ser aprovat pel Congrés, es preveu efectuar pagaments directes i beneficis per atur als ciutadans, així com als estats i a les empreses afectades per la crisi de salut pública desencadenada pel Covid-19.

Notícies relacionades

«Senyores i senyors, hem acabat», va dir als periodistes el director d’assumptes legislatius de la Casa Blanca, Eric Ueland, poc abans de la 01.00 hora local (06.00 GMT), al sortir de darrere de l’oficina del líder de la majoria del Senat, Mitch McConnell, després d’unes negociacions que s’han prolongat des de divendres passat.

Els detalls complets de l’acord encara no s’han difós, tot i que segons han publicat diversos mitjans en els últims dies uns 250.000 milions es reservaran per a pagaments directes a individus i famílies, 350.000 milions en préstecs per a petites empreses, 250.000 milions més en beneficis de subsidi d’atur i 500.000 milions en préstecs per a empreses en dificultats.

Temes:

Ibex 35