Les borsa respon amb pujades al final de les restriccions de Wuhan

Els mercats europeus obren amb guanys significatius seguint la línia dels asiàtics

f8601295-2b13-4afe-bdc9-7c34751299a9-hd-web / periodico

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ibex 35 ha iniciat la sessió d’aquest dimarts amb una pujada del 3,42%, cosa que ha portat el selectiu a situar-se en els 6.444 punts a primera hora, després que la ciutat xinesa de Wuhan, focus de l’epidèmia del coronavirus, hagi decidit aixecar les restriccions als desplaçaments el pròxim 8 d’abril després de més de dos mesos de confinament, mesura que va ser imposada el passat 23 de gener.

Aquesta decisió de les autoritats xineses ha provocat que les borses asiàtiques hagin tancat la sessió amb guanys del 7,13% en el cas de l’índex Nikkei i del 2,34% per a la Borsa de Xangai.

S’hi suma la decisió de la Reserva Federal dels Estats Units (Fed) de comprar actius sense límit durant tant temps com sigui necessari per combatre el coronavirus, una mesura que, no obstant, en la jornada de dilluns no va tenir l’efecte esperat als mercats.

En aquest escenari, l’Ibex 35 iniciava la sessió conquistant la cota dels 6.400 punts, a l’espera que el Consell de Ministres aprovi noves mesures econòmiques amb l’objectiu d’afrontar l’aturada econòmica que ha provocat la crisi del coronavirus, que s’ha traduït a més en la pròrroga de l’estat d’alarma quinze dies, fins a l’11 d’abril.

Vies de resposta

Els inversors estaran atents a més aquest dimarts a la reunió dels ministres d’Economia i Finances de la zona euro (Eurogrup) en la qual exploraran noves vies de resposta a les conseqüències econòmiques del coronavirus mentre augmenten les veus que demanen la posada en marxa d’eurobons i la participació del fons europeu de rescats.

En aquest context, les borses europees han obert la jornada amb ascensos del 6% per a Frankfurt, del 5% per a Milà, del 4% per a París i del 3% per a Londres.

Notícies relacionades

Per la seva part, el preu del barril de qualitat Brent, de referència a Europa, iniciava la jornada a l’alça fins a situar-se en els 27 dòlars, mentre que el West Texas Intermediate (WTI), referència per als Estats Units, cotitzava entorn dels 24 dòlars.

Així mateix, la prima de risc espanyola se situava en 110 punts bàsics, amb l’interès exigit al bo a 10 anys en el 0,7%, mentre que la cotització de l’euro davant el dòlar es col·locava en 1,0840 ‘bitllets verds’

Temes:

Ibex 35