pel coronavirus

La patronal tèxtil coordina la indústria per lluitar contra la pandèmia

Les empreses del sector adapten les seves cadenes de producció per produir màscares i bates

textil

textil

1
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso
Eduardo López Alonso

Periodista @Elabcn

ver +

La patronal tèxtil Texfor va informar aquest dimarts que manté contacte directe amb les autoritats espanyoles i europees per proveir de material tèxtil sanitari i readaptar la capacitat productiva de plantes espanyoles per cobrir les necessitats del personal sanitari.  La patronal destaca que les empreses han tingut una «ràpida reacció del sector tèxtil», que «ha abocat el seu múscul productiu per elaborar materials essencials per als equips sanitaris com màscares o material protector».

La patronal està coordinant des dels contactes amb diferents administracions, institucions i ministeris a escala espanyola i amb Euratex i la Comissió Europea a través del Consell Intertèxtil Español (CIE) a escala europea la transformació de la producció per adaptar-la a les necessitats més urgents. 

«Les empreses estan mostrant una solidaritat i un compromís sense límits amb la situació. La reacció ha sigut ràpida i tremendament eficient», va explicar el president de Texfor, Josep Moré. La patronal està coordinant de forma directa més de 75 empreses amb les autoritats pertinents per proveir de materials els punts on n’hi hagi una demanda més gran.

Notícies relacionades

La producció de material sanitari és, en aquests moments, una de les necessitats més grans que s’estan produint durant aquesta crisi i en la qual el sector tèxtil està abocant tots els seus esforços. En aquest sentit la indústria està proveint de màscares, bates i material de sala d’operacions, entre d’altres, en coordinació constant amb les autoritats.

«Hi ha empreses que no eren especialistes en la producció d’aquest tipus de productes que s’han adaptat i s’han posat a disposició de les autoritats en temps rècord», explica la secretària general de Texfor, Marta Castells. «Malgrat les dificultats logístiques, en matèries primeres i econòmiques que està patint tota l’economia, el nostre deure és atendre l’emergència sanitària des del primer moment», va afegir Castells.