Ocupació

El Santander anuncia que no portarà a terme acomiadaments per la crisi sanitària

El banc que presideix Ana Botín es compromet a mantenir l'ocupació i no acollir-se a ertos

zentauroepp46767570 botin santander190130171605

zentauroepp46767570 botin santander190130171605

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Banco Santander ha acordat aquest dilluns mantenir els llocs de treball tant en els serveis centrals de totes les seves seus corporatives com a la xarxa de sucursals a Espanya. En plena emergència del coronavirus, el banc es compromet a no fer acomiadaments col·lectius ni a acollir-se als ertos per garantir els 29.000 llocs de treball directes que té el banc a Espanya, malgrat que l’entitat financera ha tancat el 50% de la seva xarxa d’oficines.

A més, ajudarà els proveïdors que donen servei a les seves instal·lacions, actualment afectats pel tancament, per evitar que aquestes empreses es vegin obligades a acomiadar els seus treballadors per falta d’activitat. El banc negociarà amb les petites contractes de serveis amb més dependència del banc a Espanya per cobrir el pagament de les nòmines dels empleats més vulnerables i posarà en marxa iniciatives amb els proveïdors per donar resposta a les necessitats més urgents derivades de l’emergència sanitària, ha destacat el banc en un comunicat.

Nous llits a Ifema

Notícies relacionades

Santander ha donat quatre milions d’euros a la Comunitat de Madrid per habilitar 2.000 nous llits a l’hospital de campanya d’Ifema i comprar respiradors per a les ucis i ha destinat un altre milió d’euros a la compra d’un milió de mascaretes que enviarà al Ministeri de Sanitat. A més, ha acordat amb les autoritats diferents fórmules d’ajuda per organitzar els càtering del personal sanitari que atén les persones afectades a l’hospital provisional d’Ifema.

El conseller delegat de Santander Espanya, Rami Aboukhair, subratlla: «La dimensió d’aquesta crisi sanitària ens exigeix un esforç col·lectiu per ajudar en la mesura possible a mitigar el seu impacte. És encomiable l’esforç, la generositat i la professionalitat que demostren els nostres empleats que, malgrat l’excepcionalitat del moment, continuen atenent els clients i donant continuïtat al negoci».