la crisi del coronavirus

Els tallers d'automòbils poden obrir per a reparacions d'emergència

El Ministeri de l'Interior autoritza pel reial decret llei 8/2020 Covid-19 l'activitat dels mecànics als tallers, tot i que no podran vendre recanvis

Els tallers d'automòbils poden obrir per a reparacions d'emergència
2
Es llegeix en minuts

El Ministeri de l’Interior ha llançat una comunicació en què decreta l’autorització d’obertura de tallers de reparació de vehicles durant l’estat d’alarma per la pandèmia del coronavirus, mesura que queda recollida en el reial decret llei 8/2020 Covid-19. Des de la Confederació Espanyola d’Organitzacions Empresarials del Metall (Confemetal), el seu secretari general Andrés Sánchez de Apellániz, ha remès als associats una circular en què es detalla l’autorització «per a l’obertura  de tallers de reparació de vehicles, només per arreglar i no per a la venda de peces».

/wp:paragraph wp:paragraph

La mesura ha rebut valoracions positives i negatives. Les positives van en el sentit que moltes de les empreses que pensaven que havien de tancar podran mantenir una lleugera activitat, tot i que, per contra, consideren que les mesures sanitàries a què s’enfronten no són les òptimes. La necessitat de garantir el transport, la seguretat de les infraestructures i la mobilitat, recollida al Reial Decret és el que ha empès el Govern a permetre l’obertura dels tallers mecànics.

/wp:paragraph wp:paragraph

L’aposta de mantenir oberts els tallers contrasta amb el fet que alguns centres de reparacions hagin iniciat els seus expedients de regulació temporal, com és el cas de la cadena Euromaster, la mesura de la qual afectarà el 70% de la seva plantilla, unes 750 persones. La companyia, del grup Michelin, deixa operativa només el 60% de la seva xarxa.

/wp:paragraph wp:heading

Les marques donen servei

/wp:heading wp:paragraph

Algunes de les marques d’automòbils, com Renault, ja han anunciat als seus clients que «ha habilitat uns serveis mínims d’obertura a l’àrea de taller per fer reparacions d’emergència destinats a aquelles persones que, per qüestions laborals, no tinguin restringits els seus desplaçaments aquests dies. A més, mantenim el servei de Renault Assistència, que ofereix assistència a la carretera  (24 hores, 365 dies)». La marca francesa ofereix el seu telèfon d’atenció 915 065 358 i 915 065 359 per als models de Dacia, mentre que els serveis d’assistència són 915 147 827 i 915 147 826 (Dacia).

/wp:paragraph wp:paragraph

Notícies relacionades

Mesures semblants han pres des de Toyota, que ja el dia 16 van traslladar als seus clients que tancaven les seves instal·lacions però que habilitaven uns serveis mínims a cada ciutat en el cas que es precisés una reparació d’urgència. Per a això establien uns requisits sanitaris com mantenir la distància de seguretat d’un metre i evitar el contacte entre les persones que presten el servei i els clients. També van habilitar els telèfons de consulta 900 822 002 i 910 5050 000 per a Toyota i el 910 5050 700 per a Lexus.

/wp:paragraph