primer mort

CGT reclama el tancament de Correus pel coronavirus, tret de serveis essencials

Correus ha tancat ja unitats de repartiment a Barcelona per casos de contagi, 199 de confirmats en l'àmbit estatal

correosok

correosok

2
Es llegeix en minuts
Eduardo López Alonso

El sindicat CGT va reclamar aquest divendres el tancament de Correus tret de serveis essencials com a conseqüència del risc per a la plantilla pel brot de coronavirus i va acusar d’anteposar interessos econòmics a la salut de la plantilla. El sindicat va confirmar la primera mort d’una treballadora per coronavirus. La treballadora, de 51 anys, tenia un contracte eventual i feia funcions d’atenció al client i repartiment a la Pobla de Claramunt (oficina dependent d’Igualada). Oficialment, hi ha reconeguts 199 casos positius de coronavirus entre la plantilla de Correus a nivell estatal i 685 persones confinades.

Fonts de Correus van explicar que la morta era al seu domicili des del 13 de març, sense símptomes, perquè pertanyia a un dels grups de risc (persones amb patologies prèvies) a les quals Correus va oferir la possibilitat de quedar-se a casa. Aquest oferiment forma part de les mesures preventives que Correus està aplicant des del 10 de març a totes les persones que estan incloses en grups de risc (gestants, patologies prèvies, afeccions respiratòries o immunològiques, entre d’altres) o amb necessitat de conciliació familiar per cura de fills o gent gran dependent.

Des d’aquest divendres s’ha ampliat el grup de persones especialment sensibles a l’incloure els treballadors i treballadores majors de 60 anys en aplicació de les indicacions remeses del Ministeri de Sanitat.

Tancament d’unitats de repartiment

Com a conseqüència de casos de coronavirus (i el confinament de tots els companys) ja hi ha tancades algunes unitats de repartiment a Barcelona, en concret a l’Eixample, Pedralbes, el Poblenou i la Mina (unitats de repartiment 3, 4, 7, 17, 18 i 36 i sucursals 36 i 37). També a l’àrea metropolitana (l’Hospitalet de Llobregat i Santa Coloma de Gramenet). També s’han donat casos per coronavirus a Sant Cugat del Vallès (unitats de repartiment 2 i 3, sucursal 1 i Pavelló Postal de Sant Cugat), Terrassa i altres localitats de la província com ara Santpedor, Polinyà, Vic, Sant Joan de Vilatorrada, Esparreguera, Sitges i Vilanova i la Geltrú.

CGT Correus ja ha presentat denúncia a Inspecció de Treball sol·licitant el tancament de l’activitat. Fonts del sindicat van denunciar que, malgrat presentar-se casos de coronavirus en determinats llocs de treball, s’hi manté l’activitat. «Es fa una neteja i s’obliga a tornar a treballar», van assegurar. Això s’ha produït a la seu de Colom i al CTA de Sant Cugat. 

Notícies relacionades

«Exigim el tancament total de Correus excepte els serveis essencials per a la vida o salut de la ciutadania. No volem infectar-nos ni ser transmissors del virus», van reclamar en el sindicat CGT. «Denunciem les amenaces de les direccions, que estan obligant el personal de repartiment a sortir a repartir al carrer sense totes les mesures de prevenció necessàries amb el consegüent risc de propagació del virus no només entre el mateix personal sinó també entre la societat en general», van afegir.

Per la situació actual, els sindicats insten a aplicar la llei de prevenció de riscos laborals, «pel perill que suposa mantenir l’activitat tant cap al mateix personal com de propagació del virus entre la societat».