Pel coronavirus

Iberdrola celebrarà la seva junta d'accionistes de forma telemàtica

L'energètica s'acull així a algunes mesures habilitades pel Govern davant de la situació d'excepcionalitat

rosas47546327 sanchez galan presidente iberdrola200203172737

rosas47546327 sanchez galan presidente iberdrola200203172737 / LUIS TEJIDO

1
Es llegeix en minuts
Sara Ledo

Iberdrola celebrarà la seva junta d’accionistes el pròxim 2 d’abril de forma telemàtica. L’energètica ha canviat el lloc de celebració, previst al Palau Euskalduna de Bilbao, a la seva seu de la Torre Iberdrola, també a la capital biscaïna.

La reunió anual de l’elèctrica presidida per Ignacio Sánchez Galán no tindrà presència física d’accionistes, representants o convidats, tot això amb l’objectiu de «garantir la seva salut i la de tots els professionals i proveïdors involucrats» en la seva organització. La decisió se suma a la d’altres companyies com Naturgy que va decidir posposar la seva junta ‘sine die’ davant de la crisi del Covid-19.

A través d’aquestes vies, els accionistes de la Societat podran no només assistir a la reunió anual, sinó exercir el seu dret de vot i delegació a distància. Això els permetrà rebre la seva prima d’assistència a la Junta General d’Accionistes, que ascendeix a 0,005 euros bruts per acció o, el que és el mateix, 1 euro per cada 200 accions, segons ha informat la companyia. 

Aquesta decisió de la companyia arriba un dia després que el Govern aprovés el decret de mesures econòmiques per fer front al coronavirus en el qual va establir una sèrie de facilitats per a les empreses cotitzades en les seves juntes d’accionistes. La majoria d’empreses han de celebrar aquesta assemblea anual en els pròxims mesos.

Notícies relacionades

Davant de la situació d’excepcionalitat, l’Executiu ha decretat que aquest any la junta d’accionistes pugui celebrar-se dins dels deu primers mesos –en comptes dels primers sis–, això és, fins a l’octubre. A més, també permet al consell d’administració preveure en la convocatòria de la junta general l’assistència per mitjans telemàtics i el vot a distància, així com la celebració de la junta en qualsevol lloc del territori nacional.

Si la convocatòria ja s’hagués publicat a la data d’entrada en vigor del present reial decret llei, com li havia passat a Iberdrola, es podrà preveure qualsevol dels supòsits anteriors en un anunci complementari que haurà de publicar-se almenys cinc dies naturals abans de la data prevista per a la celebració de la Junta.