mesures

El G-7 es limita a fer una declaració d'intencions

Els països més rics acorden reforçar la seva cooperació

zentauroepp52400893 european council president charles michel arrives for the se200221122839

zentauroepp52400893 european council president charles michel arrives for the se200221122839 / POOL

1
Es llegeix en minuts
Ricardo Mir de Francia

Els líders del G-7 han acordat aquest dilluns reforçar la seva cooperació per fer front a la crisi sanitària del coronavirus i les seves conseqüències econòmiques. Després d’una reunió celebrada per videoconferència, els set països que formen part del grup es van comprometre a «fer el que sigui necessari» per garantir «una forta resposta global» a la pandèmia, «basada en una coordinació més gran dels nostres esforços».

El seu comunicat final, no obstant, es llegeix més com una declaració d’intencions genèrica que com un memoràndum de mesures concretes. En aquest sentit hi ha poca cosa on agafar-se. Els seus membres asseguren que recolzaran la posada en marxa de projectes d’investigació públics i privats per trobar com més aviat millor una vacuna al nou coronavirus. 

«Ha sigut una oportunitat per expressar la ferma voluntat política de fer front a aquesta crisi de forma conjunta, coordinant i cooperant en diferents àmbits», va dir després d’acabar la reunió el president del Consell Europeu, Charles Michael.

Notícies relacionades

«La prioritat és la salut dels nostres ciutadans». Entre altres qüestions, es va acordar millorar l’accés a la informació relacionada amb el virus i a les diferents estratègies utilitzades pels països membres del G7 (el Canadà, els EUA, França, Itàlia, Alemanya, el Japó i el Regne Unit). En l’àmbit econòmic es va instar els bancs centrals a continuar coordinant les seves accions, una cosa que ja va passar diumenge, quan la Reserva Federal i cinc dels seus parells van anunciar mesures d’estímul monetari. 

El comunicat també remarca que es prendran totes les iniciatives necessàries per ajudar els treballadors, empreses i sectors més afectats per l’aturada de l’activitat econòmica.