mesures

Mercadona controlarà l'aforament dels súpers per evitar les aglomeracions

La cadena demana que les compres es facin individualment i s'eviti la provisió innecessària

L'horari dels establiments del grup serà de les nou del matí a les vuit de la tarda

mercadona-valencia / periodico

2
Es llegeix en minuts

Mercadona ha emès un comunicat aquest diumenge en què anuncia les mesures que durà a terme des d’aquest dilluns, 16 de març, per evitar la propagació del coronavirus, entre les quals hi ha el control de l’aforament als supermercats, així com obligar els clients a estar separats, almenys un metre.

En concret, indica que es controlarà l’aforament dels supermercats i se senyalitzarà la distància mínima exigida entre les persones. Per això, cada supermercat de Mercadona tindrà concretat l’aforament màxim que garanteixi la distància preventiva d’un metre entre qualsevol persona.

Així mateix, no es permetrà l’accés una vegada complet aquest aforament mentre no abandonin l’establiment altres clients. Al seu torn, a la via pública d’accés a cada supermercat estarà marcada una distància mínima d’un metre per a les persones que esperin el seu torn d’entrada a les portes dels supermercats, que s’haurà de respectar per poder-hi accedir.

Mercadona garantirà la separació mínima d’un metre entre els clients amb recomanacions del personal del supermercat i amb el recolzament de cartells reforçant aquestes mesures. També estaran marcats els límits d’un metre al terra de la secció de peixateria i a les línies de les caixes.

Igualment, indica que l’horari d’obertura serà de 09.00 a 20.00 hores, però afegeix que, atesa l’excepcionalitat de la situació, s’anirà adaptant a les circumstàncies canviants, unes modificacions que, si es duen a terme, es comunicaran en cada moment.

No s’admetran devolucions

Mercadona també vol deixar clar que les botigues estaran ben proveïdes, «reforçant i garantint» el subministrament de productes bàsics i de primera necessitat perquè els clients puguin fer la compra diària.

Amb l’objectiu de protegir la seguretat alimentària, afirma que no s’admetran, «en cap cas i sota cap concepte», devolucions de productes.

Pel que fa a les recomanacions generals que fa als seus clients, els treballadors de Mercadona i, a través de cartelleria i megafonia, recordaran que és recomanable anar a comprar només una persona (no en família, o amb nens o grups), no anar-hi persones que formin part dels grups de risc, com els avis o les persones amb malalties cròniques, o espaiar la compra al llarg del dia i no a l’hora d’obertura de l’establiment.

En la mateixa línia, també aconsella que per «solidaritat», es faci la compra amb agilitat i rapidesa, que no s’emmagatzemi innecessàriament productes perquè el subministrament de productes de primera necessitat està «més que garantit», que es pagui preferentment amb targeta i s’eviti l’ús de diners en efectiu.

Higiene de treballadors i establiments

Mercadona recorda que ha adoptat mesures internes per reforçar la salut i seguretat dels seus treballadors, entre les quals hi ha l’entrega per part de l’empresa dels estris d’higiene i prevenció necessaris, i l’adopció dels criteris específics respecte a la salut.

Notícies relacionades

Igualment, s’han reforçat els processos de desinfecció i neteja diaris de les instal·lacions amb serveis externs.

«En aquests moments, i d’acord amb la situació excepcional en què està immers el país, a Mercadona estem adoptant aquestes mesures excepcionals per col·laborar i fer front a aquesta crisi. Preguem als nostres clients la màxima col·laboració en el compliment d’aquestes mesures», acaba dient el comunicat.