preus

La inflació anual es va situar al febrer en el 0,7%

El descens és superior a l'inicialment previst del 0,8% per l'evolució dels carburants

9216174 59

9216174 59

1
Es llegeix en minuts

L’índex de preus de consum (IPC) va baixar un 0,1% el mes de febrer passat en relació amb el mes anterior i va retallar quatre dècimes la seva taxa interanual, fins al 0,7%. D’aquesta forma va registrar un descens més pronunciat de l’avançat, segons les dades definitives publicades aquest divendres per l’Institut Nacional d’Estadística (INE), que inicialment va calcular que la taxa de febrer seria del 0,8%.

Amb aquest descens de quatre dècimes, l’IPC interanual posa fi a tres mesos consecutius d’increments. D’aquesta manera, després d’arrencar l’any en l’1,1%, l’IPC ha registrat al febrer el seu valor més baix des del novembre.

Estadística ha atribuït la retallada de la taxa interanual de l’IPC de febrer al comportament dels carburants, dels serveis de telefonia i fax i del gasoil per a calefacció.

Amb la dada de febrer, la taxa interanual d’IPC encadena 42 mesos en valors positius i implica que els preus són avui un 0,7% superiors als de fa un any.

Notícies relacionades

La inflació subjacent, que no inclou els preus dels productes energètics ni dels aliments no elaborats, va augmentar una dècima al febrer, fins a l’1,1%, amb la qual cosa se situa quatre dècimes per sobre de l’IPC general.

El segon mes de l’any, l’índex de preus de consum harmonitzat (IPCA) va situar la seva taxa anual en el 0,9%, dues dècimes menys que al gener.

Temes:

IPC Preus