aerolínies

Iberia planteja un ERTO als sindicats

La paralització de vols obliga la companyia a prendre mesures per reduir la seva activitat

20822011 59

20822011 59

1
Es llegeix en minuts
Max Jiménez Botías

Sense vols l’activitat de les companyies aèries és difícil de mantenir. Aquesta és la raó per la qual la companyia Iberia ha comunicat als sindicats que es proposa aplicar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) com a conseqüència dels efectes econòmics del coronavirus. 

De moment no es coneixen els detalls d’aquestes negociacions –Iberia no ha volgut fer cap comentari sobre això–, però fonts sindicals reconeixen que la companyia ha comunicat la seva intenció de posar en marxa un expedient temporal com a única via per pal·liar els efectes de la crisi vírica que impedeix volar les aerolínies i que afecta particularment les companyies espanyoles. L’expedient pot ser que s’apliqui a tots els departaments de l’aerolínia, no només a pilots i personal de cabina, també al personal de terra.

Notícies relacionades

Fonts sindicals esmenten el cas de Level, que des de demà ja no podrà volar ni a Boston, ni l’Argentina, ni a Xile, per tant, l’única alternativa que li queda és deixar els avions a terra. Això vol dir que si des dels principals aeroports espanyols no es pot volar a la majoria de països, pot passar que aquestes infraestructures hagin de ser tancades temporalment, apunten fonts del sector.

Altres companyies

No es descarta que les altres aerolínies del grup IAG –on s’inclouen Bristih AriwaysVueling i Aer Lingus– duguin a terme mesures laborals semblants, tot i que s’esmenta que la situació als aeroports en què tenen la base aquestes companyies no és igual. «Madrid és una ciutat tancada en aquest moment i Barcelona encara no», comenten les fonts esmentades, però el cert és que Espanya segueix els passos d’Itàlia, per tant, no serà una sorpresa que es produeixi el bloqueig de tots els aeroports.

Temes:

Iberia ERTO